© Rootsville.eu

Doghouse Rose
Selftiled


© Rootsville 2014

Doghouse Rose zijn in feite Sarah Beth en Jefferson Sheppard waarbij ‘in den beginne’ nog drummer Carl Welsh mocht worden bijgerekend. Gespekt met een mix van Country en Rockabilly wil dit duo verder aan de weg timmeren als Doghouse Rose.

Mijn eerste ’live’ kennismaking met deze formatie was op Swing Wespelaar van 2014 en uiteraard hadden ze toen steun van drummer en extra gitarist om daar een feestje van jewelste op te zetten. Dus voor ondergetekende was het eerst en vooral het ‘live’ optreden van Sarah en Jefferson alvorens naar de Full CD te kunnen gaan luisteren. Hun ‘live appearance’ was er meteen al eentje om duimen en vingers van af te likken want deze uit Otario (Can) afkomstige youngsters weten wel hoe ze het publiek moeten inpalmen.
Een mix van eigen werk en de meest aanstekelijk covers in dit genre verzekeren ze er van in een mum iedereen aan het dansen te krijgen en daar worden we blij van…

Nu de CD eventjes onder de loep nemen. 12 prachtige nummers waarbij de stem van Sarah Beth een verademing is. De samenzang met Jefferson Sheppard is vlekkeloos te noemen maar in tegenstelling tot wat live op het podium gebeurt is zijn stem op het schijfje eerder braafjes. Waar hij live eerder een jonge Cash in de herinnering oproept is deze op de CD eerder gepolijst zoals op de mooie ballad ‘Long Black Train’.

‘No Mercy’ is de opener en is meteen uit het goede hout gesneden om er een party van te maken maar straalt spijtig genoeg niet de energiek uit die Sarah Beth en Jefferson Sheppard oproepen tijdens hun interactie met het publiek. Idem Dito voor ‘Doin’ Time’ al wordt bij het beluisteren van dit nummer mijn stoel al lichtjes in beweging gezet aan mijn bureau.

‘Take Me Home’ is een melige ballad evenwel met prachtige samen zang van de backing vocals. Een nummer dat me doet terugdenken aan de early days van country muziek waar hoegenaamd niets mis mee is maar waarmee dit duo hun niet vereenzelvigd met de cover van dit album. ‘Let’s Go’ een uptempo Hillbilly deuntje waarbij de stem  van Sarah Beth gaan lichtje gaat overhellen richting Dolly Parton maar met ‘S.O.B.’ komen we  dan eindelijk aan een nummer dat ik verwacht na hun energieke optreden.

In geen geval een slecht album te noemen maar eentje dat  bij mij over het algemeen wel wat brave en nostalgische beelden oproept. Mooie country waarvan er spijtig genoeg dertien in een dozijn van zijn. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar het live’ gebeuren waarbij Sarah Beth en Jefferson Sheppard hun aanstekelijkheid in een mum van tijd kunnen overbrengen op het publiek. Je kan de CD eerder vergelijken met de Broken Circle Breakdown en het live optreden met Johnny Trash om het even Belgisch te houden…


tracks:

01:   No Mercy
02:   Drag Me Down
03:   Doin’ Time
04:   I’m Gone
05:   Take Me Home
06:   Won’t You Be Mine
07:   Hellbound
08:   Keys To My Heart
09:   Long Black Train
10:   Let’s Go
11:   S.O.B.
12:   I Will Always Be Your Friend


more info:

year: 2014

artist: Doghouse Rose

label: Red Ryder Records

booking: Surfing Airlines

musicians:

Sarah Beth "The Punk Rock Cowgirl": Lead Vocals & Guitar
Jefferson "MegaJeff" Sheppard: Lead Vocals & Bass
Carl Welsh:drums