© Rootsville.eu

24 Pesos (UK)
Do The Right Thing

review: Freddie

Hun debuutalbum ‘Boogieworm’ in 2009 werd ook meteen de kennismaking met 24 Pesos voor de Britse blues. Voor mij was de eerste kennismaking pas in 2012 toen ik hun ‘When The Ship Goes Down’ kon beluisteren. Toen al was hun weg geplaveid met succes want na ‘Busted Broken and Blue’ uit 2010 mochten zijn het jaar daarna de Britse kleuren gaan verdedigen in de European Blues Challenge.

Hun allernieuwste is nu uit en kreeg de titel ‘Do The Right Thing’ mee. Julian Burdock en Silas Maitland zijn de drijvende krachten achter deze powerful blues-roots band samen met Moz Gamble. Het verschil met hun vorig album is dat de drummer van dienst nu Bryan McLellen is maar het concept voor deze 24 pesos blijft hetzelfde. Krachtige nummers met blues en rock als hoofdingrediënten.

‘Do The Right Thing’ telt 10 tracks en zijn van de hand van Julian Burdock al dan niet met de hulp van Silas Maitland en deze Silas tekent ook voor het werk als producer. Allemaal eigen werk dus hoef je ook niet naar covers te zoeken al hebben enkele nummers een titel die verwijzen naar blues zoals ‘Boom Boom’ waarop de scherpe gitaarrifs samen met  de doordringende keyboardklanken van Moz Gamble.

‘Wont Lie Down’ is een nummer waar van het blues-pad wordt afgeweken en brengt ons sterke rockende funk met de nodige portie garagerock. De nodige funky grooves zijn ook aanwezig op ‘The Good Lord Did’ en daarmee bewijzen 24 Pesos dat ze zowel op blues als rockpodia terecht kunnen. Prachtige blues krijgen we evenwel op ‘Need Somebody’ wanneer Julian Burdock de dobro ter hand neemt net zoals op ‘Rise Up’. Opener is ‘Step Black’ een heavy bluesrock nummer dat live meer dan de nodige deining zal teweeg brengen. ‘If You Want It’ is voor mij één van de sterkere songs op deze ‘Do The Right Thing’ ook al omdat er wel wat harmonicawerk op te beste wordt gegeven.

Stevig album waar niet meteen de stempel blues op mag worden gekleefd maar met deze 10 tracks de nodige veelzijdigheid mee aan de dag wordt gebracht als is en blijft ‘Power’ het trefwoord…luister maar naar ‘Clap Hands’ wat we dan ook doen voor deze 24 Pesos en nu maar uitkijken wanneer ze terug het kanaal oversteken.


Tracks:

01 Step Back
02 Wont Lie Down
03 Rise Up
04 Clap Hands
05 The Good Lord Did
06 Need Somebody
07 Night Train
08 If You Want It
09 Do The Right Thing
10 Boom Boom

1,3,5,6,7,8 written by J.Burdock (all others by J.Burdock & S.Maitland)

more info:

year: 2015

artist: website

label: Ourgate Records

promotion & booking: Swapping Music (Dominique Cranshoff)

band:
Julian Burdock: vocals , guitar, dobro & harp
Silas Maitland:  bass, guitar & backing vocals
Moz Gamble: keyboards & backing vocals
Bryan McLellan: drums & percussion