© Rootsville.eu

Cécile Doo-Kingué (Can)
Anybody Listening pt 1

review: Freddie

‘Colors of the World’ mag je wel stellen bij het beluisteren van deze ‘Anybody Listening’ van deze Cécile Doo-Kingué want Cécile werd geboren in de US maar leefde een groot deel bij onze zuiderburen in Frankrijk en woont nu al geruime tijd in Canada en meer bepaald in Montreal. Met Tracy Chapman en Ruthie Foster in het achterhoofd is het wel aangenaam luisteren naar deze Cécile Doo-Kingué en deze ‘Anybody Listening’ moet het begin zijn van een trilogie waardoor dit album dus logischer wijze de ondertitel van ‘Part 1 Monologues’ meekreeg.
 
Alle nummers zijn geschreven door Cécile zelf en bij ‘Six Letters’ en ‘Bloodstained Vodka’ staat ze even stil bij het onrecht dat de slachtoffers wordt aangedaan door diegene die denken hun land te regeren en bij dit laatste wijst ze met de vinger richting Rusland. Haar muziek is een mix van blues en soul met soms vettige Delta grooves zeker bij het beluisteren van ‘Sweet Talkin’ Devil’ waarbij we invloeden waarnemen van een Taj Mahal. Cécile zingt over het leven en zowel het goede als het kwade komen aan bod.

Met deze ‘Anybody Listening’ zit ze aan haar derde full album nadat ze in 2008 een EP uitbracht met de titel ‘Akoustik’. In 2010 volgde dan het eerste album ‘Freedom Calling’ en in 2012 was er dan ‘Gris’ maar telkens probeert ze zich ook als activiste te profileren iets wat haar muziek nog indringender maakt. Met de afsluiter ‘Anybody Listening’ roept ze iedereen  nog een laatste maal op met de vraag of er wel iemand is die luistert naar de wereldwijde en soms diep menselijke problemen.

Sterk ‘part 1’ van dit drieluik in wording en benieuwd hoe het vervolg zal klinken al weten we nu al wel welke richting we onze neuzen moeten stellen na het beluisteren van deze intieme en ontwapende conversaties met ons en de wereld.


Tracks:

Make Me
Third World Child
Six Letters
Little Bit
Home
Bloodstained Vodka
Sweet Talkin’ Devil
Animal Kingdom
Anybody Listening

more info:

year: 2015

artist: website

label: CDK Music CDK - 05

distribution: CD Baby

promotion: