© Rootsville.eu

Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings
The Voodoo Sessions (Live at Down Under)

review: Freddie
©Rootsville 2015

Met Berson Kirksaether bevinden we ons in het hoge noorden en meer bepaald in Noorwegen zelf. Deze bluesgitarist en singer-songwriter mag als veteraan worden aangewezen in de Noorse bluesscène en dan moten we ook verwijzen naar CIA en dan gaan we niet richting Amerika maar deze CIA is één van de fijnste bluesbands in Noorwegen.

3 van de 4 oprichters van deze band hebben zich nu ‘The Twang Bar Kings’ genoemd en samen met Berdon Kirksaether zijn deze 3 ook de ritme sectie Stein Tumert aan de drums en bassist Roy Hanssen. Voeg daarbij nog gitarist Erik Gabrielsen en deze Twang Bar Kings krijgen vorm. Hun vorige album ‘Latenighters Under a Full Moon’ dateert van 2013 en werd destijds met zeer positieve recensies onthaald in de pers.

Nu komen ze op de markt met een EP'ke met 4 nummers met als titel 'The Voodoo Sessions' welke werd opgenomen in Noorwegen al kan de ondertitel 'Live At Down Under' wel wat misleidend overkomen. De 4 nummers komen uit het concert dat deze Berdon Kirksaether and The Twang Bar kings gaven in augustus van dit jaar in een locatie dat zich 'Down Under' laat noemen. Voor deze 'Down Under' te vinden moeten we richting Oslo en meerbepaald naar het plaatsje Mjøndalen.

Met 'Voodoo' in de naam mag je niet te opgewekte nummers gaan verwachten maar krijgen we 4 stevige swamp blues op het menu. Opener 'Mama Roll Over' is een nummer dat gekenmerkt wordt door stevige beats en vettige gitaarwerk. Donkere blues die je weet wakkeer te schudden zeker wanneer het stemvolume van Bedon extra kracht aan het nummer weet te geven.

Met 'Some Kind Of Voodoo' krijgen we enige 'Twang' in de gitaren te horen zodat hun naam ook enige betekins kan hebben al blijven we in de donkere voodoo sfeer hangen. Steviger bluesrock wordt het met het nummer 'Mad House' en met afsluiter 'When The Moon Is On The Rise' bevinden we ons terug in de donkere kant van de nacht. Donkere en mystieke nummers een naar mijn mening een al even mysterieus oconcert daar Down Under.

 

Tracks:

01. Mama Roll Over
02. Some Kind Of Voodoo
03. Mad House
04. When The Moon Is On The Rise


more info:

year: 2015

artist: Berdon Kirkaether & The Twang Bar Kings

label: Roller Records

promotion: Frank Roszak Promotions

 

musicians:

Berdon Kirksaether
Stein Tumert
Erik Gabrielsen
Roy Hanssen