© Rootsville.eu

Blues Bureau (D)
Voodoo Boogie

review: Freddie

Blues uit Duitsland is niet meteen dagelijks nieuws al zal de blues daar zeker en vast ook leven maar helaas komt er maar mondjesmaat nieuws binnensijpelen van ginds of probeert A.Merkel daar ook de vaste hand in te houden. We weten dat er al verschillende Amerikanen in het land van BMW, Volkswagen, Opel en Mercedes zijn blijven plakken en we kennen uiteraard BB en zijn Blues Shacks maar deze Blues Bureau is meteen andere koek.

Wat al meteen opvalt is een prachtige lay-out dat voor de volle 100% past bij hun imago. Blues Bureau dat zijn Rolf Borchert (guitars), Chris Guitar (guitars), Heinz ‘t-Duck’ Lentzen (bass), Winus Rilinger (drums, keys & vocals), Heinz-Udo Weinert (vocals) en Wolle Nueuss (bass) deze laatste is helaas overleden voor het afmaken van deze Voodoo Boogie.

In 2011 brachten ze ‘Hell Dorado’ op de markt en daarmee zij ze destijds ruim op tour mee geweest. Frontman van dit Blues Bureau is zanger Udo Weinert maar voor mij blijkt wel Winus Rilinger het duiveltje-doet-al. Naast het bespelen van de drums en keyboards is hij tevens mede-leverancier van enkele nummers, heeft deze Winus een eigen productiehuis en is mede verantwoordelijk voor het fraaie design van deze CD.

Deze Voodoo Boogie telt 11 tracks en zijn niet meteen van het jump-up genre. Stevige rokerige swampblues met een knipoog naar de bluesrock iets wat verduidelijkt wordt bij het beluisteren van o.a. ‘Bayou Queen’, een nummer dat uitzonderlijk wordt gezongen door Winus Rilinger. Voor de rest worden de vocals waargenomen door Udo Weinert. Het genre blues dat het uitmuntend zal doen in de clubs van de ruigere motards of op mototreffen waar ze van deze muziek zullen zitten kwijlen zoals bij het lekker rockende ‘Gypsy Woman’.

Bij de John van CCR gingen ze te leen voor het uitmuntende ‘Green River’, een eigen arrangement met stevigere beats door dit Blues Bureau, zoals ook bij misschien hun voorbeelden ‘Canned Heat’ waarvan ze hun versie van ‘Goin’ Up The Country’ brengen, eentje met stevigere gitaarrifjes dan het originele. De knipoog naar de rock vinden we voornamelijk terug in hun ‘Rock ’n Roll Romeo.
Stevig album van een stel oudere pubrockers uit Duitsland maar wel klaar om een party te verzorgen bij jou local motoclub


Tracks:

01 Born Tu Boogie
02 Green River (John Fogerty)
03 Gypsy Woman
04 May Day
05 Voodoo Boogie
06 Rock ’n Roll Romeo
07 Bayou Queen
08 Parachute Blues
09 San Diego (Borowski, Kampmann, Rillinger)
10 Going Up The Country (Alan Wilson)
11 Still Crying

more info:

year: 2015

artist:

label:Rillinger Productions

distribution: Zyx Music

promotion:

band: