© Rootsville.eu

Carvin Jones (US)
The Carvinator

review: Freddie

Vandaag  de laatste van Carvin Jones in de CD speler gestoken. Deze ‘The Carvinator’ is dit feite een release uit 2009 die in 2015 terug als referentie moet dienen om de nieuwe tour te promoten.

Carvin Jones zijn roots liggen in Texas en leerde de blues kennen door zijn grootvader die een grote fan was van BB King. Op 11-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar en begon hij na school in enkele lokale bands te spelen. Toen hij in 1989 met oom en tante richting Sth. Pheonix verhuisde richtte hij een eigen groep op en kreeg zijn carrière een definitieve wending. Enkele jaartjes later kende de Carvin Jones een enorm succes in de VS en opende hij voor kleppers als BB King, Santana en Albert King.
We schrijven 1999 toen hij eindelijk de oversteek naar Europa wit te nemen en, meteen het voorprogramma mocht spelen van Walter Trout en collega’s als Buddy Miles, Jeff Beck en Gary Moore waren meteen fan van Carvin Jones. Gedurende zijn loopbaan kon Carvin vele prijzen in de wacht slepen zoals ‘Entertainer of The Year’, ‘Best Blues Band of The Year’ en zelfs tot 3 maal toe ‘Best Guitarplayer of The Year’. Zowat gans 2015 is hij wel op één of ander podia te zien ergen in Europa en daardoor nemen we deze heruitgebrachte ‘The Carvinator’ eens onder de loep.

Dit schijfje telt 10 tracks en zoals de titeltrack het al doet vermoeden is het een album vol stevige blues rock met als troef het intense en krachtige gitaarspel eigen aan Carvin Jones.
Met ‘Midnight Seduction’ krijgen we een eerste instrumentaaltje dat rustig wordt opgebouwd naar een steviger niveau en een nummer waarbij Carvin Jones het meesterschap over zijn gitaar duidelijk laat horen. Ook ‘Traviswalk’ is een stevig up-tempo nummer zonder lyrics maar met een duidelijk opzwepende boodschap. Bij ‘Wrong Turn’ krijgen we dan een bluesje zoals we ze graag horen in een donkere juke-joint, bad, bad song. Met de story van en ‘Gangster of Love’ neemt deze Carvin Jones een beetje gas terug met een aangename shuffle. Ook na ‘Frosty’ wordt met ‘Angel of Mercy’ en ‘Difference of Opinion’ de volumeknop even omlaag gebracht en krijgen we meer blues for everybody.

Liefhebbers van een avondje stevige blues rock hou dan alvast onze concert kalender in het oog want eind mei en begin juni is deze Carvin Jones te zien en te horen in onze blues clubs.


Tracks:

01 The Carvinator
02 I Only Have One Gear
03 Midnight Seduction
04 Kitchen Full of Problems
05 Traviswalk
06 Wrong Turn
07 Gangster of Love
08 Frosty
09 Angel of Mercy
10 Difference of Opinion

more info:

year: 2009-2015

artist: website

label: Carvin Jones Records

distribution:

promotion: Swapping Music

band: