© Rootsville.eu

Chris James & Patrick Rynn (US)
Trouble Don't Last

review: Freddie
©Rootsville 2015

De verstandhouding tussen deze beide uit South.Cal. afkomstige blues artiesten duurt al meer dan 25 jaar want ze begonnen samen muziek te maken in 1990. San Diego was en is nog steeds als het ware een haard voor goede bluesmuzikanten.

Met dit nieuwe album ‘Trouble Don’t Last’ zijn ze toe aan hun 4de album dat ze samen uitbrengen. Hun debuutalbum ‘Stop and Think About it’ kende zijn release in 2008 toen op het Earwig Music Label. Achteraf volgde nog  in 2010 ‘Gonna Boogie Anyway’ en voor deze nieuwste was er nog hun ‘Barrelhouse Stomp’.

Op dit nieuwe studio album staan 10 tracks waarvan ze er 6 samen schreven met harper Rob Stone die dan ook meer dan aanwezig is op dit album. De opnamen van deze ‘Trouble Don’t Last’ dateren reeds van 2014 en voor het werk als producer werkte dit duo samen met Clarke Rigsby. Het is al een tijdje dat ik Chris James en Patrick Rynn ‘live’ aan het werk heb kunnen zien en ik denk zelfs dat het de periode was van Spring Blues dat helaas is ten onder gegaan. Toen speelden nog samen met Bob Corritone en ook met de Chicago Blues All Sttars zijn ze achteraf nog hier geweest maar helaas was ik er toen niet bij.

Naast eigen werk zijn er uiteraard ook covers geselecteerd voor deze ‘Trouble Don’t Last’ en dan denken we in eerste instantie aan Calvin Frazier zijn ‘Lilly Mae’. Afsluiten doen ze met het uptempo ‘Roll, Tumble and Slip’ van Albert Luandrew. Mijn voorkeur op dit album gaat het naar het story tellende ‘a Good Idea At The Time’, een slowbluesje om van te genieten, over het onschuldig tijd doorbrengen in de ‘jail’. een nummer met een diep doordringende Rob Stone op de bluesharp.


Tracks:

01 Shameless
02 Lily Mae
03 Lonesome Whistle Blues
04 Goind Down The Ocean
05 Trouble Don't Last
06 Don't Drive Me Away
07 Steady Goin' On
08 A Good Idea At The Time
09 Hard To Keep A Dollar
10 Roll Tumble and Slip

 

more info:

year: 2015

artist: Chris James & Patrick Rynn

label: VizzTone

Chris James (vocals & bluesharp)
Patrick Rynn (bass)

Additional personell:

June Core (drums)
Rob Stone (bluesharp on 1,3,6,7,8,10)
Aki Kumar (bluesharp on 2,3,4,5,7,9,10)