© Rootsville.eu

Chris O'Leary (US)
Gonna Die Tryin'

review: Freddie
©Rootsville 2015

Samen met zijn stem en zijn bluesharp bezit deze Chris O’Leary alles om het te maken in de blueswereld. Deze warme, zelfs soulvolle stem zijn zonder meer een pluspunt van deze O’Leary die 6 jaar met de Levon Helm’s Barnburners vele concerten in Canada en de US op hun conto hebben staan.

Veelbelovend is ook dat Chris O’Leary alle nummers zelf schreef voor deze ‘Gonna Die Tryin’’. Zijn stem doen bij mij de herinnering  levendig worden naar onze eigenste Luke Walter Jr. Voor Chris O’Leary begon het allemaal echt bij het opnemen van debuutalbum ‘Mr. Used To Be’ in 2010. Later volgde nog ‘Waiting For The Phone To Ring (2012) en vorig jaar bracht hij nog een ‘Live’ album op de markt.

De extra boost op dit album komt er wanneer op ‘19¢ a Day’ een Bruce Katz met zijn Hammond komt aantreden. Nog sterker wordt het wanneer bij ‘Hook, Line and Sinker’ de 2 dames Willa Pavina McCartney en Libby Cabello de aanzet geven voor een soulvolle Stax ’flourfiller’. Je kan er niet onderuit dat de Hammond sound samen met een ‘horn section’ dit album naar een ander niveau tillen. Klasse, alleen wordt het dan weer moeilijk om deze volledige bezetting naar Europa te kunnen halen.

Walking Contradiction’ en ‘One More Saturday Night’ zijn leuke shuffles om naar te luisteren maar met ‘Harvest Time’ krijg ik weerom dat heerlijke gevoel…when my feets wanna move! Voor mij een meer dan heugelijke ervaring bij het beluisteren van deze nieuwe van ‘Chris O’Leary’ en zijn band. Solid blues with a whole lotta soul!


Tracks:

01 Can't Help Yourself
02 19¢ a Day
03 Hook, Line and Sinker
04 Gonna Die Tryin'
05 Letters From Home
06 The Devil Drove To Town In a V8 Ford
07 The Machine
08 Walking Condratiction
09 Harvest Time
10 On More Saturday Night
11 Tell It To Me Straight

more info:

year: 2015

artist: Chris O'Leary

label: American Showplace Music

booking: Road Dawg Touring Co

the band:

Chris O'Leary (vocals, harmonica)
Bruce Katz (keys)
Jason Devlin (drums)
Chris Vitarello (guitar)
Matt Raymond (bass)
Chris 'Fez' DiFrancesco (baritonesax)
Andy Stahl (tenorsax)
Vinnie Nobile (trombone)
Willa Panvini McCarthy & Libby Cabello (backing vocals)

special guest:

John Mooney (guitar)