© Rootsville.eu

The Congo Faith Healers (UK)
Ju Ju Mix

review: Freddie
©Rootsville 2015

De nieuwe frisse wind die over onze blues en roots wereld waait komt van het westen en meer bepaald vanop het eiland aan de andere kant van onze Noordzee. Wel al dadelijk een pluspunt om deze ‘The Congo Faith Healers’ naar het vasteland te halen want de boot is nog altijd een beetje beterkoop dan via airmail. Op het recente Gevarenwinkel hadden ze dat ook zo begrepen en waren er dus als de kippen bij om Sonny West en zijn prettig gestoorde Mambo clan naar hier te halen.

The Congo Fait Healers is een mix van latin grooves gevoed door gyspy en voodoo invloeden. Alle 12 tracks zijn geschreven door gitarist en zanger Sonny West, iemand die live zich ook voor de volle 100% weet te geven tijdens hun optredens. Van opzwepende Oosterse klezmer klanken zoals bij het instrumentale ‘Ukrainian Dance’ tot over Calypso blues met ‘Mambo’s Dead’. Het klinkt en voelt allemaal opzwepend en de drang om je naar de dansvloer te begeven is dan ook moeilijk om je er tegen te verzetten.

In de Londense en andere Britse clubs zijn ze een regelrechte sensatie geworden wanneer deze ‘healers’ zich op de bandstand begeven. Het nummer ‘Never Drink Again’ zal wel duiden op een morning after wanneer je deze Congo Faith Healers van nabij hebt kunnen meemaken en dat geeft dan perfect de mood weer wanneer je deze CD heb beluistert.

Have fun with The Congo Faith Healers, the rest is food for tomorrow…


Tracks:

01 Morning Train
02 Voodoo Queen
03 Never Drink Again
04 The Street Robbery
05 Ukrainian Dance
06 Judgement Day
07 Cut It Down
08 Red Bandana
09 Ju Ju Mix
10 Mambo's Dead
11 Bible Reader
12 Dragons Disporting Pearls
(all songs written by Sonny West)

more info:

year: 2015

artist: website

label: independent

distribution: artist

promotion: CFH Management & Bookings

band:
Sonny West (vocals, guitars)
Sio Lips Taylor (trumpet, backing vocals)
Tom Benzon (bass, backing vocals)
Jay Tubsman (drums, backing vocals)