© Rootsville.eu

Country Feedback Club
Into The Great Unknown

review: Freddie
©Rootsville 2015

De Country Feedback Club dat zijn in eerste instantie singer- songwriter Guy Kennis en zijn ‘music bro’ Guy Augustyns. Deze 2 Guy’s zijn de oprichters van één van de fijnste’ Belgian Americana Bands’ en mijn eerste kennismaking dateert van 2008 toen ze me gewoon van mijn sokken, bliezen met hun album ‘Country Feedback Club’. Deze CFC werd tot leven gewekt in 2002 en in 2009 brachten ze het zelfs tot op het grote podium van het Blues & Roots Festival Gevarenwinkel.

Guy Kennis schrijft al muziek sinds zijn 15de levensjaar en behaalde zijn eerste erkenning tijdens de Humo’s Rock Rally van 1994. In 2002 richtte hij in analogie met een nummer van R.E.M. de Country Feedback Club op en in 2005 kwamen ze op de markt met hun debuutalbum ‘Another Time, Another Place’.  In eerste instantie koos de groep voor muziek die we onder de noemer folkrock zouden kunnen thuisbrengen. De opvolger van dit album kregen we iets voor de kerstdagen van 2008 te horen en hierop waren invloeden hoorbaar van Tom Petty, The Jayhawks en Neil Young en mag als een voorbeeld in ons kleine land worden gesteld hoe pure Americana zou moeten klinken.

Sinds oktober vorig jaar en maart van dit jaar trokken Guy Kennis, Guy Augustyns en de nieuwe lichting van deze Country Feedback Club naar de ‘Studio Jezus’ in Hoboken en werd er gekozen voor Pascal Deweze als producer. Voor deze ‘Into The Great Unknown’ heeft Guy Kennis duidelijk heel productief omgegaan met zijn talenten als songwriter want alle 10 tracks zijn van de hand van Guy. Net als vorig album veranderen ze ook nu weer het geweer een beetje van schouder want door de inbreng van synthesizer krijgt hun Americana een zweem van melancholische en elektronische  invloeden met zich mee.

Ingrijpende veranderingen maar net niet in die mate dat ze zouden worden opgepeuzeld door het grote publiek en ik denk niet dat dit ook de bedoeling van Kennis en Augustyns zal zijn of worden. Deze nu nog meer poëtische nummers zijn van hoogstaande kwaliteit waarbij ieder nummer weer telkens een nieuw verhaal weet te brengen. Of we het nu hebben over het mooie ‘All The Time In The World’ of her ietsje meer gedurfde  ‘Who Am I’ het blijven allenzins hoogstaande lyrische verwoordingen die als het waren tijdloos een nieuw era zouden kunnen ingaan.

Met ditmaal invloeden van War On Drugs of The Waterboys is toch ook de geest van Neil Young nooit al te ver uit beeld. Wat de drijfveer ook mag geweest zijn om deze nummers te gaan schrijven krijgen we hier weerom de bevestiging dat er nog meer dan voldoende ‘internationale’ Belgische songwriters voor handen zijn die zonder schroom nummers weten te componeren die aan het meest kritische ‘Quality Label’ kunnen voldoen.

Ook met het ontwerp van het hoesje van deze ‘Into The Great Unknown’ doen ze net dat ietsje anders door een ontwerp te gaan kiezen van de Noorse illustrator en jeugdschrijver Stian Hole die met zijn ‘Garmanns Zomer’ nog de Zilveren Griffel wist te behalen. En wanneer dit talent al danig onder de indruk is van deze ‘indie’ van de Country Feedback Club, wie zijn wij dan om anders te willen beweren en besluiten we met …into the great unknown, niets daarvan want dit is meer dan een weldoordacht album, eentje waarbij we alle succes toewensen aan onze eigen kempische CFC.

previous album report: Country Feedback Club - Selftitled (2008)

Tracks:

01 Other People's Lives
02 Blue Eyes Are Broken
03 Ordinary Man
04 I've Been Told To Forget
05 Be Prepared
06 Unexpected Smile
07 All The Time In The World
08 Who Am I
09 Dia De Los Muertos
10 Into The Great Unknown


more info:

year: 2015

artist: Country Feedback Club

label: Independent

contact: Guy Kennis

additional personell:

Guy Kennis (vocals, guitars & percussion)
Guy Augustyns (backing vocals, guitars & percussion)
Pascal Deweze (bass, synts, backing vocals, acoustic guitar & percussion)
Marc Bonne (drums & percussion)
Hans De Prins (black & white keys & mellotron)
Sjoerd Bruil (electric guitars on 5,7,8,9)
Tim Coenen (electric guitars on 1,2,4,10)
Allan Muller (electric guitars on 3,6)
Daan Schepers (additional electric guitar on 3)