© Rootsville.eu

D-Tale
Come Out And Play

review: Freddie
©Rootsville 2015

D-Tale, de groep met frontman Mario Pesić die kennen we uiteraard hier in ons landje al geruime tijd. Samen met Patrick Cuyvers, Eric Wels en Steve Wouters vormen ze al een hele tijd deze band en weten telkens weer de clubs en festivals moeiteloos te overtuigen van hun kunnen. D-Tale dan weten we ook dat John Hiatt er te zit aan te komen omdat Mario ook wel de hort is op geweest met zijn ‘tribute’ aan deze singer-songwriter.

Het werd dan ook niet meer dan tijd dat dit viertal eens de studio introk om een CD op te nemen zodat hun toch wel talrijke fans dan de gelegenheid zouden krijgen om hun favoriete band eens mee naar huis te nemen. Dit wapenfeit is dan ook voltrokken en in de 'Rootshouse' te Hechtel werd an deze 'Come Out And Play' opgenomen. Op vrijdag 27 november werd dan in CC Palethe de offieciële release gehouden en op 18 december zal dit nog eens losjes worden overgedaan in 't Goor', de bluesclub in Gooreind.

Wie gedacht had hier een album met heel wat covers aan te treffen is er aan voor de moeite want het blijkt dat 9 van de 10 tracks op deze ‘Come Out And Play’ eigen werk zijn en zo wordt dit album nog meer bewonderingswaardig te noemen. Voor de muziek worden de credits aan de ganse band toegedeeld en de teksten zijn van de hand van Mario en Ivo Pesić, dus nu al chapeau! Alleen voor track #8 zijn ze te leen geweest bij een blues icoon en die vinden we onder de naam van Buddy Guy met diens ‘Midnight Train’.

Openen doen ze met 2 stevigere nummers waar de dreigende tonen van het ‘beest’ van Patrick Cuyvers samen met de scherpe gitaar-rifs van Mario Pesić wel een behoorlijk deel in hebben. Met de titeltrack ‘Come Out And Play’ komt de geest van John Hiatt wel een beetje naar de voorgrond maar daar is uiteraard niets mis mee want dit is een lekker luisterend nummer geworden. Met een titel als ‘Girl On My Mind’ mogen we natuurlijk geen stevige beat verwachting maar krijgen we een melodieuze song die ons een beetje doet weg mijmeren naar de tijd van onze kalverliefde.

Met ‘In Time’ gaan we een beetje meer terug in de tijd en het geheel samen met de keyboardklanken doen me zelfs een beetje terugdenken aan de periode van de ‘Doors’ en dwalen onze gedachten af naar Ray Manzarek (1939-2013). Ook bij ‘War On Terror’ doet de donkere stem van Mario ons even een vergelijking maken en doemt nu het beeld op van een Nick Cave op zijn best. ‘Tell Me What Your System Is’ is een rustiger nummer waar de singer-songwriters capaciteiten van Mario pas echt tot uiting komen en samen met ‘Cast Your Spell’ zijn dit twee nummers waarop de akoestische gitaar ter hand wordt genomen. Op dit laatste nummers zijn de backing vocals gewoon super, een Crosby, Stills, Nash en Young waardig.

Eeerlijk? we hadden ergens meer covers in ons achterhoofd en dus moeten we met schaamrood op de wangen toegeven dat hier met D-Tale een volwaardige band is opgestaan met sterk eigen werk en dat kunnen we alleen maar met een warm en welverdiend applaus toejuichen. Knap!!!

 

Tracks:

01. No Harm Done
02. I'm In Trouble
03. Come Out And Play
04. Girl On My Mind
05. In Time  
06. War On Terror
07. Tell Me What Your System Is
08. Midnight Train (Buddy Guy)
09. Must Have Been Blind
10. Cast Your Spell


more info:

year: 2015

artist: D-Tale

label: Independent Label

distribution: Amazon - I-Tunes

musicians:

Mario Pesić: guitars & vocals
Patrick Cuyvers: B3 & piano
Eric Wels: bass
Steve Wouters: drums