© Rootsville.eu

Eugene 'Hideaway' Bridges (US)
Hold On (A Little Bit Longer)

review: Vanessa
©Rootsville 2015

Dat Eugene Hideaway Bridges niet aan zijn proefstuk toe is bewijst deze negende CD in amper 15 jaar tijd. Deze zanger uit New Orleans heeft een groot deel van zijn leven ‘on the road’ doorgebracht. Roadtrips die hem van  America over Europa tot Australië brachten. Met zijn warme stem brengt hij blues doorweven met soul, funck, gospel en rock. Een mix die menig luisteraar weet te appreciëren, niet alleen tijdens zijn talrijke concerten, maar ook op zijn CD’s.

Zijn optreden op Varenwinkel was dan ook een schot in de roos, wat zich daarna duidelijk uitte aan de stand met de CD verkoop.
Hold On A Little Bit Longer is een full band CD en brengt een mix van ingetogen en up-tempo nummers. De 15 nummers zijn niet enkel door Eugene zelf geschreven, ook de muziek is van zijn hand. En dat hij goede muziek kan schrijven uit zich vooral in het bijna volledig instrumentale nummer ‘Yesterday Today Tomorrow’.
Naast het bezingen van zijn liefde voor de dames probeert hij met zijn teksten een juiste levens filosofie mee te geven wat resulteert in een CD vol afwisseling, zowel in tekst als in muziek.

2015 was voor Eugene niet alleen een jaar van succes en een nieuw album, het was  ook een emotioneel zwaar jaar. In januari van dit jaar is zijn vader Othineil Bridges Sr.  gestorven, waaraan deze CD opgedragen is.

In november van 2015 wordt er een extra (digitale) versie van ‘Merry Christmas Everybody’ uitgegeven,  ft. ‘the band’ en Mick Moody.



Tracks:

01: One More Time
02: Hold On a Little Bit Longer
03: Special Lady
04: Love You In Every Way
05: End Of Time
06: V8 Ford
07: Yesterday Today Tomorrow
08: I Can’t Stand It
09: Definition Of Me
10: Lost And Lookin’
11: Change Your Name
12: Long Way From San Antone
13: Along The Navajo Trail
14: Take Me Back To Perth
15: Thirst For Air

more info:

year: 2015

artist: website

label: Armadillo Music LTD