© Rootsville.eu

Hat Man Session - Nasser Ben Dadoo
Dog N'Wolf


© Rootsville 2016

De laatste CD van Hat Man Session heet zoals u reeds kon lezen ‘Dog ‘n Wolf’. Buiten Nasser Ben Dadou vinden we natuurlijk Marko Balland terug op de harmonica, Alexis Voisin aan de drums en Matthieu Thomi op de staande bas. De cd is rijk aan instrumentaliteit. Goed gemixt en netjes geproduced.

Het intro nummer ‘I Was Born Into The Blues’ aan de hand van Steven McCallum, zet de stevige toon neer voor de rest van deze schijf. ‘Dog ‘n Wolf’ klinkt zeer elektrisch en compleet in de lijn van de grote Chicago Blues bands. Op de rest van de cd wordt de wereld van de blues afgetast aan de hand van parels geschreven door grootmeesters als Tampa Red, Charley Patton, Muddy Waters of John Lee Hooker. Ze schuwen ook niet om het intiemere werk van Corey Harris op plaat te zetten. Het geheel overgoten met een Hat Man Session sausje.

Bijna drie kwartier van uitgelaten bluesmuziek waaronder ook het accoustische ‘Trouble in Mind’ en het fantastisch gebrachte ‘It Hurts Me Too’. Kortom het betere werk, waarbij de Hatman en de zijnen bewijzen dat het genre blues danig gevarieerd is. (Marcel)


tracks:

01. I Was Born Into The Blues
02. King Cotton
03. It Hurts Me Too
04. Pony Blues
05. Feel Like a Gipsy
06. I Can't Be Satisfied
07. Hello Josephine
08. Don't Need No Doctor
09. Snake and Poison
10. Trouble In Mind
11. Whiskey and Wommin
12. Dog 'n Wolf


more info:

year: 2015

artist: Hat Man Session

label: La Clique Productions

musicians:

Nasser Ben Dadoo
Marco Balland
Matthiey Tomi
Alexis Voisin