© Rootsville.eu

Isaiah B Brunt (Aus)
Just The Way That It Goes

review: Freddie

Isaiah B Brunt, voor mij was hij tot op heden een onbeschreven blad. Afkomstig van ‘down under’ werkte hij lange tijd als producer en heeft zelfs zijn eigen opname studio maar speelde eerst louter maar aan de zijlijn. In zijn thuisland werkte hij onder meer met de Goo Goo Dolls, Midnight Oil en Julio Eglisias. Zijn liefde voor de blues is nooit ver weg geweest want als jonge gast was hij al onder de indruk toen hij zijn vader op de bluesharp en slide guitar hoorde spelen.

In 2006 kwam hij dan op zijn crossroads en besloot de weg naar de blues in te slaan met als gevolg een eerste EP in 2011 en in 2013 volgde dan ‘Nursery Rhyme Blues’. Zijn frisse aanpak van de blues deed toen al wat geïnteresseerden opkijken en al meteen blijf hij deze muziekstijl trouw. Op 26 maart wordt de officiele release gehouden van zijn eerste full CD met titel ‘Just the Way That Its Goes’. Diegene die rond die tijd bij de Aussies aan het rondreizen zijn spring dan maar eens binnen in Bondi Junction, the place where it all will happen.

Voor de opnamen van zijn full CD heeft Isaiah zeker op safe willen spelen want hij trok daarvoor richting New Orleans en meer bepaald naar de Adiophile Recording Studios waar hij samen met Richard Bird, Mark Whitaker, Mike Hood, en special guests David Stocker en Kenny Claiborne dit prachtige album ging inblikken.

Alle nummers zijn geschreven door Isaiah zelf en het is een mooie album geworden waardoor ook zijn skills als songwriter duidelijk in de spotlights worden gezet. Je kan zijn stijl best vergelijken met een Chris Isaak omdat ook zijn rustige timbre hier heel goed tot uiting komt.
Opener ‘She’s So Fine’ is meteen het meest uptempo nummer samen met ‘Precious Stone’ dat je op dit album zal aantreffen met een I Brunt op de slide. Bijna alle nummers worden ook gekenmerkt door het kenmerkend geluid van Mike Hood op de Hammond. Je zou kunnen stellen dat het een luister CD is geworden waarop je pareltjes kan aantreffen als ‘Let Your Heart Know’ of ‘Lovers’ Blues’. Nummers als ‘With a Kiss’ hebben dezelfde rifjes zoals je ze ook bij C. Isaak veelal kan te horen.

Titeltrack ‘Just the Way That It Goes’ is zo meeslepend mooi en zou hier zelfs als hit potentieel worden bestempeld. Dus wil je eens lekker relaxen met mooie melodieuze blues dan kan je terecht op CD Baby waar je deze kan aanschaffen. Doen je zal het jezelf niet beklagen.


Tracks:

She’s So Fine
Let Your Heart Know
The Rivers Runs High
Precious Stone
With a Kiss
Lover’s Blues
Just the Way That It Goes
Never Give Up
Wich Way to Go

more info:

year: 2015

artist: website

label: independent

distribution: CD Baby

promotion: Frank Roszak Radio Promotions

Personel:

Isaiah B Brunt: vocals, guitar & slide
Richard Bird: bass
Mark Whitaker: drums
Mike Hood: piano, Hammond
David Stocker: mellotron
Kenny Claiborne: harmonica