© Rootsville.eu

Jessi Teich (US)
Twisted Soul

review: Freddie

Een magistrale mix van Jazz, blues en soul zo beschrijft Jessi Teich zelf graag haar nieuwe album ‘Twisted Soul’ en wat kunnen wij daar dan nog aan toe voegen want ze heeft voor de 100% gelijk. Voor de opnamen van dit album trok deze in Philly based singer-songwriter naar de Madame Freak Studi’s in Parijs. Na een paar moeilijke momenten in haar leven zoals het scheidingsproces van haar ouders of het verlies van haar stem zit deze Jessi Teich in een nieuw keerpunt in haar carrière en leven.

Liefde en gebroken harten zijn maar een paar items waarover Jessi vlot kan schrijven en dat weerspigelt zich vlot in dit album. In haar thuisland wordt ze niet zelden vergeleken met Billie Holiday, Sarah Vaughan of Fiona Apple. Wanneer ze haar nummers schrijft is het alsof haar emoties de vrije loop kunnen nemen en daardoor zit er zoveel diepgang in haar nummers.

OP deze ‘Twisted Soul’ zijn er ook twee covers terug te vinden zoals ‘Cry Me A River’ van Justin Timberlake maar zeker ook ‘Clap Hands’ van meester Tom Waits. Haar eigen repertoire is veelzijdig zoals het ‘poppy’  ‘Think You Do’ met enige Franse invloeden zoals het accordion van Laurent Derache. Op openingstrack ‘The Haunting’ kiest Jessie Teich dan weer voor het jazzy in haar nummers.

De ondersteuning van één van de toppianisten zoals Thierry Maillard doen haar krachtige stem nog extra naar emotierijke hoogtes klimmen. Ook titeltrack ‘Twisted Soul’ is een nummer waarmee ze de samenhorigheid tussen jazz en pop probeert te behouden, zo ook met het dromerig gezongen ‘Lucid Lover’, een nummer met hit potentieel.

Een wel gesmaakte kennismaking met deze Jessi Teich en haar ‘Twisted Soul’ en ‘Someday’ zal ik ze ook wel eens ‘live’ kunnen aanhoren. Het terugvinden van de kracht in haar stem maakt ook deel uit van het bevrijdingsproces dat ze met dit album heeft kunnen ervaren.


Tracks:

The Haunting
Think You Do
Clap Hands (Tom Waits)
Carnival
Twisted Soul
Diggin’ A Ditch
Lucid Lover
Interlude
Sunday Morning
Cry Me A River (Justin Timberlake, Timothy Mosley & Scott Storch)
Someday
Ruins
The Simple Life

more info:

year: 2015

artist: website

label: Madame Freak records

distribution:

promotion:

band:
Jessi Teich: vocals
Thierry Maillard: piano
Yoann Schmidt: drums
Matyas Szandai: double bass
Laurent Derache: accordion
Dai Miyazaki: guitar
John Morgan Kimock: percussion