© Rootsville.eu

Jimmy Reiter
Told You So

review: Freddie
©Rootsville 2015

Christoph ‘Jimmy’ Reiter of gewoonweg Jimmy Reiter is een blues artiest van bij onze oosterburen.  In Duitsland en in feite gans Europa heeft hij al veel concerten op zijn conto staan en speelde in eerste instantie als gitarist bij harper Doug Jay & The Blue Jays. We zagen hem ook al aan de zijde van Memo Gonzalez en ook met Dede Priest heeft hij in Europa al het podium kunnen delen. In 2011 bracht hij onder zijn eigen naam en met eigen band het album ‘High Priest At Nothing’ uit. Een album waarmee hij in zijn thuisland al onmiddellijk in de prijzen viel.

Nu is er de opvolger van deze ‘High Priest At Nothing’ en al bij het beluisteren van deze ‘Told You So’  zijn we ervan overtuigd dat dit meteen ook een opvolger zal zijn wanneer we het over ‘Awards Winners’ gaan hebben.

Net als bij het vorig album zijn ook hier de meeste nummers geschreven door Jimmy Reiter en ook nu is de samenwerking met Doug Jay nog meer dan levendig want de nummers ‘I’m Givin’ In’ en ‘Take It Or Leave It’ zijn samen met deze singer-harmonica man geschreven.  Ook van de 2 ‘Luther Johnson’ s staan er 2 nummers vermeld zo is ‘Woman Don’t Lie’ van  ‘Snake Boy’ en van ‘Guitar Junior’ krijgen we ‘Hard Times’.

Dit 12 tracks tellende album is lekker om luisteren waarbij de Chicago blues hoogtij viert. ‘Can’t Stop Thinking ABout You’ is volledig van de hand van Jimmy Reiter en hierop krijgen we toch een lichtjes Funky feelin door enkele bassrifjes à la Nile Rodgers & Bernard Edwards….c’est chic maar het blijft blues. Op ‘Instintctively Wrong’ konden we al een Kais Strauss horen spelen en op ‘The Only Thing That’s Wrong With You (is Him) krijgen we deze Kai Strauss op de lead guitar en de vraag met dit nummer is het nu Jimmy, Memo of Kai style. Lekker swingend is het in ieder geval!

De heerlijke sax van de verduivelde Sax Gordon is op vier nummers te horen en daarmee is het plaatje hier op deze 'Told You So' volledig ingevuld. Om nog even naar de grootmeesters van weleer terug te keren krijgen we het heerlijke rumba bluesje 'Too Many Cooks' van Willie Dixon en dus besluiten we ...A winner...Told You So!!!

Tracks:

01 Instinctively Wrong
02 Woman Don't Lie
03 Waiting For My Luck To Change
04 I'm Givin' In
05 Out Of My Mind
06 Can't Stop Thinking About You
07 The Only Thing That's Wrong With You (Is Him)
08 Hard Times (Have Surely Come)
09 Take It Or Leave It
10 Too Many Cooks
11 Just A Little Too Much
12 Jim-Pli-Fied

more info:

year: 2015

artist: Jimmy Reiter

label: Pogo Pop - Membran

distribution: Amazon

booking: Jimmy Reiter

the band:

Jimmy Reiter (guitar, vocals)
Mo Fuhrhop (keys)
Jasper Mortier (bass, backing vocals)
Björn Puls (drums, percussion, backing vocals)

special guests:

Sax Gordon (tenor & baritone sax #4,8,9,10)
Kai Strauss (guitars #1,7)
Parcus Praed (percussion #2)