© Rootsville.eu

Johnny & The MG's (B)
Full Throttle

review: Freddie
©Rootsville 2015

In maart van dit jaar trokken Johnny and The MG’s de Studio Fandango in. Van deze ondertussen gerenommeerde studio van Dirk Lekenne weten we onderhand dat de kwaliteit van de opnamen dan gewaarborgd is en dat is dan al een zorg minder.

Johnny and The MG’s ontstonden in 2006 toen enkele leden van de coverband ‘Blue Stockings’ na het brengen van stevige rockcovers eens hun horizon wilden verruimen en er zowaar blues wilde tussengooien. In 2007 brachten ze toen hun eerste album ‘Splash ’n Dash’ uit met covers van Bo Didley, Chuck Berry en zowaar ook Lee Hazelwood.

In 2010 volgde dan ‘A Shot of R’n’B’ en nu vonden ze dat het tijd werd om een volgend album uit te brengen. Deze ‘Full Throttle’ huisvest 13 tracks en Johnny and The MG’s bewijzen hierop dat ze nog steeds veelzijdig uit de hoek kunnen komen.
Naast John Aerts spelen ook nog in de band, Eric Nobles (bluesharp), Bart De Bosck (guitars), Jan Raes (bass) en Erwin Ballings (drums). Hun nieuwe ‘Full Throttle’ is ook gespekt van enige rock ’n roll die ze vakkundig met een bluesjasje hebben overgoten zoals ‘Bony Moronie’ waarop ze moeiteloos overschakelen op The Champs hun ‘Tequila’. Ook ‘Lucille’ van Little Richard krijgt hier een ware transformatie en wordt zowaar door het inbrengen van de smoelschuif en een bluesy gitaar een lekker swingend bluesnummer.

Openen doen ze met eentje van Ray Davies en zijn Kinks en op ‘I Need You’ kan je duidelijk de handtekening van Ray Davies waarnemen. Dat ze na hun vorig album nog niet genoeg kregen van de goede oude R&B bevestigen ze ook op deze nieuwe schijf met nummers als ‘I Hear You Knocking’ en Rufus Thomas zijn ‘Walking The Dog’ Iemand van deze MG’s moet ook steevast een fan zijn van Chuck Berry want met ‘No Particular Place To Go’ wordt ook weer aan dit rock ’n roll icoon gedacht.

Voor de officiële CD voorstelling moet je op 5 september richting Lier om in ‘Het Belofte Land’ daar van Erwin, Jan, Bart, Eric en John te kunnen gaan genieten. Support your MG’s!


Tracks:

I Need You
Soft Touch
Treat Her Right
Milk and Alcohol
I Hear You Knocking
Walking The Dog
Three Times Enough
No Particular PLace To Go
Cold Cruel Heart
Bony Moronie
Lucille
Wooly Bully
Roxette

more info:

year: 2015

artist: website

label: JMG Records

distribution: artist