© Rootsville.eu

Johnny Mastro & Mama's Boys
Never trust The Living


© Rootsville 2015

Johnny Mastro is met zijn Mama’s Boys terug in de lage landen en dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Samen met zijn Mama’s Boys zijnde Johnny Mastro, Smokehouse Brown, Dean Zucchero en Rob Lee brengen ze ook deze ‘Never Trust The Living’ mee om de fans te plezieren. Tijdens de tour die nu loopt is de drummer van dienst wel Christophe Gaillot maar op de CD speelt Rob Lee. Dit album werd vorig jaar opgenomen in de Music Shed Studio’s in New Orleans en voor de art-work tekent een goede vriend van ons beide Pink Arguello en dat levert altijd wel enkele speciale beelden op.

Begin deze maand nam Walter de Paduwa voor Radio 21 nog een interview af met Johnny Mastro die met deze ‘Never Trust The Living’ aan zijn 9de studio album toe is. Normaal is Johnny Mastro afkomstig van Long Beach maar zijn ‘home’ bevindt zich nu in New Orleans. Johnny Mastro richtte deze groep op in 1994 en is meer dan 200 dagen per jaar ‘on the road’.

Krachtige en diepindringende blues kunnen brengen is steeds het streefdoel geweest van Johnny en zijn Boys met een perfecte mix van oud en nieuw waarbij ze hun ‘roots’ niet uit het oog verliezen. Deze nieuwe telt 11 nummers en bevat bijna allemaal nieuw werk met uitzondering van Freddie King zijn ‘The Sad Night Owl’. Ook werd er voor de traditonal ‘House Of The Rising Sun’ een nieuw arrangement geschreven en ook ‘Judgement Day’ kreeg een nieuw jasje aangemeten.

Het nieuwe arrangement voor ‘House Of The Rising Sun’ is wel eentje om bij stil te staan want hier krijgen we een zeer intieme Johnny Mastro te horen op de chromatische smoelschuif. ‘Wiskey’ en titeltrack ‘Never Trust The Living’ zijn dan weer nummers zoals we Johnny Mastro hebben leren kennen. Deep blues met zijn doordringende harmonicasound vergezeld van de doorleefde slide klanken van de ‘Les Paul Golden Top’ die ooit nog Woodstock mocht beleven maar dan aan de schouders van Alan Wilson van Canned Heat.

 ‘The Sad Night Owl’ van Freddie King wordt hier ook op zeer indringende wijze gebracht en met de stompende boogie ‘Ingrid Cold krijgen we een nummer dat zonder twijfel op live concerten iedereen wel in beweging zal brengen en met ‘Bucksnort Annie’ is het dan weer pure rock ’n roll. Dus meer dan voldoende afwisseling op deze nieuwe van Johnny Mastro & Mama’s boys.


tracks:

01 Snake Doctor
02 Whiskey 
03 Judgement Day
04 Monkey Man 
05 Don't Believe
06 House of Rising Sun
07 Walking 
07 Never Trust the Living
08 Bucksnort Annie
05 The Sad Night Owl
05 Indrid Cold  


more info:

year: 2015

artist: Johnny Mastro & Mama's Boys

label: CSB/Roxy Music

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians

Johnny Mastro: harp & vocals
Smokehouse Brown: guitar
Dean Zucchero: bass
Rob Lee: drums