© Rootsville.eu

Mark Wingfield (UK)
Proof Of Light

review: Freddie

Mark Wingfield zijn roots moeten we gaan zoeken in Groot-Brittannië en voor de opnamen van deze ‘Proof Of Light’ trok Mark vorig jaar richting ‘Lost Boys Studios’ in Ceanfield (UK). Samen met Asaf Sirkis op drums en bassist Yaron Stavi brengt hij hier een album op de markt met 9 eigen composities waarmee hij door Chris Parker al onmiddellijk werd geselecteerd voor het ‘album of the year’ in het item LondonJazz Best Album Of The Year.

Ook in ‘Guitar Players Magazine’ werd hij door Barry Cleveland geïnterviewd in het kader van de ‘Top 40 Guitar Players’ en daarmee weten we dat het hier om een enorm talent gaat aangaande de moderne jazz. Zijn spel op deze ‘Proof of Light’ benadert hier de futuristische kant van de moderne muziek. Het album neemt je mee op een reis hoog boven het onwaarschijnlijk aardse subliminale bestaan.

We ontdekken hier een gitarist die de grenzen van het gitaar spelen behoorlijk weet te verleggen en ontplooit zich hierbij tot een uitermate hoog aangeschreven virtuoos. Zijn gitaarspel is zo integrerend dat je onmogelijk kan voostellen waar zijn vingers mee bezig zijn waardoor hij een vibrato creëert waardoor we haast kunnen spreken van een technologische ingreep waarmee hij het karakter van zijn instrument weet te weerspiegelen.

Door enkele jaren niet meer naar andere gitaristen te willen horen krijgt hij een heel andere dimensie in zijn melodieën waardoor hij zijn akkoorden met unieke mogelijkheden tot een harmonie weet te brengen. Zijn gitaarspel is zowel mysterieus als verheven te noemen.


Tracks:

Mars Saffron
Restless Mountains
The Way To Etretat
A Conversation We Had
A Thousand Faces
Voltaic
Summer Night’s Story
Koromo’s Tale
Proof Of Light

more info:

year: 2015

artist: website

label: Moonjune Records MJR071

distribution:

promotion:

band:
Mark Wingfield: guitar
Asaf Sirkis: drums & percussion
Yaron Stavi: double bass