© Rootsville.eu

Micke Bjorklof & Blue Strip
Ain't Bad Yet

review: Freddie
©Rootsville 2015

Met de nieuwste van Mick Bjorklof & Blue Strip zit de band al aan volume 6 en ook nu weten ze ons volledig aan onze speakers te kluisteren. Ook is 'HokaHey Records' nog steeds het huis van vertrouwen voor deze 5-koppige bluesformatie uit Finland. Deze 'Ain't Bad Yet' telt 11 nieuwe tracks en om de opnamen is goede banen te leiden zijn ze nu gaan aankloppen bij de gerenomeerde John Porter als producer.

Dat ze vorig album nog zijn afgereisd richting swamps van New Orleans zijn ze het ditmaal gaan zoeken in de Rockfield Studio’s in Wales en daar zijn al meerdere goede albums boven de doopvont gehouden waarbij de namen opduiken van Freddie Mercury zijn Queen en nog veel meer.

‘Ain’t Bad Yet’ is dus nieuw maar hun stevige en vettig slide geluid samen met het betere rauwe bluesharp geluid zijn nog steeds bij het oude gebleven zoals we kunnen zoals het doordringende ‘Rain in Jeruzalem’ en daarmee hopen ze hun plaatsje te kunnen bevestigen in de bluesscène. Helaas is deze Micke Bjorklof nog te weinig gekend hier in België en daar zou dan maar eens dringend werk moeten van worden gemaakt want het betreft hier toch een meer dan behoorlijk bluesformatie die genoeg variatie in hun nummers weten te steken dat niet alleen de bluesrockers op hun wenken worden bediend maar ook de bredere fan zal kunnen bekoren.

Van het meeslepende 'Get Ya In Da Mood' tot de dromerige intro van titeltrack 'It Ain't Bad Yet' het zijn steeds weer verassende wendingen bij het beluisteren van een album van deze Micke Bjorklof & Blues Strip. Eerder dit jaar konden we Micke Bjorklof en de zijnen eventjes in ons kleine landje verwelkomen toen ze een blits passage mochten maken tijdens de European Blues Challenge in Brussel met hun nummer 'Ramblified' doordat ze de Finse Blues Challenge in 2014 op hun naam hadden geschreven.

Wetende dat ze ginds nog zovele goede artiesten hebben in de blueswereld moet dit toch als een bevestiging kunnen zijn dat ook deze Micke Bjorklof & Blue Strip het hier meer dan behoorlijk er vanaf zouden brengen....we zijn dus in blijde verwachting en that ain't bad yet!

 

previous album reports:

Micke Bjorklof & Blue Strip - After The Flood (2014)
Mick & Lefty feat. Chef - Up The Wall (2010)

Compilatie European Blues Challenge finalisten 2015

 

Tracks:

01. Last Train To Memphis
02. Troublemaker
03. Rain In Jerusalem
04. Get Ya In Da Mood
05. Hold Your Fire Baby
06. It Ain’t Bad Yet
07. Rat Chase
08. Sweet Dream’s a Sweet Dream
09. Today
10. Blame It On The Bright Lights
11. In Chains


more info:

year: 2015

artist: Micke Bjorklof & Blue Strip

label: HokaHey Records

musicians:

Micke Bjorklof: Lead vocals - Harmonica - Electric Guitar
Lefty Leppänen: Electric- and Slide Guitars & Backing Vocals
Teemu Vuorela: Drums
Seppo Nuolikoski: Bass - Backing vocals
Timo Roiko-Jokela: Percussion - MalletKat

additional musicians:

Lena Lindroos: Background Vocals
Veera Railio: Background Vocals
Tim Lewis: Hammond organ - Rhodes