© Rootsville.eu

Mojo Man
Balls & Horns


© Rootsville 2015

Mojo Man is een formatie uit Nederland die zo maar out of the blue lijken te komen. Eén van hun eerste ‘live’ optredens was in mei 2014. Marcel Duprix is één van de oprichters en samen met Renier Zervaas  weten ze met deze ‘Mojo Man’ de blues net weer iets te brengen dan wat we gewoon zijn.

Wanneer je opmerkt dat er een heuse blazers sectie aan meedoet verwacht je enigszins dat ze richting soul-blues zouden gaan. Ook rekening met het soul verleden van Marcel Duprix kon je dit in feite gaan verwachten maar niets is minder waar. Deze  9-koppige formatie gaat het eerder gaan zoeken bij de blues-rock en zelfs het aspect rock is soms niet al te ver meer weg.

Zo goed als alle nummers werden gesschreven door Marcel Duprix uitgezonderd 'I'm a Man' en 'It's a Crime' waar hij de hulp kreeg van en leadgitarist Theo van Niel en voor de blazer arrangementen deed zowat iedereen van de 'horn section' zijn duit in het zakje. Dus op zich als nieuwkomers al meteen een krachtpatserij een visitekaartje dat meteen kan tellen. De opnamen van deze 'Balls & Horns' gebeurde in 2015 in de 'Basement Studio' in Den Haag.

De ietwat hogere klankleur van Marcel's stem pas ook helemaal in hun visie van blues-rock. Nummers als 'The Ship Is Sinking' en 'Is it A Crime' passen perfect in het door deze 'Mojo Man' vooropgestelde doel om zeker niet al te alledaags voor te komen. Met 'I'm a Man' kiezen ze wel even volledig voor 'de' soul in hun muziek, een nummer dat ook zou gepast hebben in één of ander soul-label.

'Wild Flowerd' is er eentje voor de echte headbangers en zal zeker en vast de temperatuur op 'live' concerten enorm de hoogte in gaan duwen. Met 'Get Over You' lijkt het wel of er komt één of andere intro van de Stones opduiken maar geen bang dit is pure Nederlandse rock 'n roll.

Dat ze met dit album de blues-rock tour opgaan is overduidelijk en het concept met een hele blazer sectie maakt het plaatje enigszins anders maar desalniettemin toch compleet. We like it!


tracks:

01. Scarecrow
02. The Ship Is Sinking
03. I’m A Man
04. Is It A Crime
05. On The Floor
06. Hip Shakin’Mama
07. Wild Flower
08. Get Over You
09. Searching Man


more info:

year: 2015

artist: Mojo Man

label: Continental Records Services

promotion & booking: Stagetime Music Agency (Rachel Theunissen)

musicians:

Marcel Duprix: lead vocals-guitar
Theo van Niel Jr.: lead guitar-backing vocals
John Aponno: bass-backing vocals
Rick van der Vlist: drums- backing vocals
Robert Bogaart: trumpet
Marco Muusz: trumpet
Reinier Zervaas: tenor sax
Robert van der Laarse: tenor sax
Henk Brüggemann: baritone sax