© Rootsville.eu

Philip Bradatsch (D)
When I'm Cruel

review: Freddie
©Rootsville 2015

Zijn geboorteplaats…Augsburg in Duitsland en veel meer is er van deze Duitse singer-songwriter weinig terug te vinden, maar wel des te meer een reden om hem eens te gaan horen want je zal zonder meer onder de indruk zijn.

Voor mij was deze zomer op Aarschot Rockt de eerste kennismaking en dan weet je meteen dat deze Philip Bradatsch in de stal zit van Rootstowner Kurt De Bont. Met regelmaat treed hij ook op met muziekgenoot James Hunnicutt en ook van beide dacht ik dat er een CD in de maak is. Nu is er ‘When I’m Cruel’ dat in de CD speler zit en ik moet al meteen toegeven dat deze troubadour me onmiddellijk weet te bekoren.

Op deze ‘When I’m Cruel’ staan 9 zelf geschreven nummers en in deze categorie van songwriters valt het dadelijk op dat de rust in zijn stem één van de sterkste speerpunten zijn van deze Philip Bradatsch. Zijn stemtimbre zweeft tussen een jonge Bob Dylan en een Don McLean en daarenboven is hij een uitmuntend fingerpicker.
Alle nummers van zijn hand is natuurlijk ook meteen een pluspunt want met covers ga je soms iemand vergelijken maar eigen werk, dat is een van de betere eigenschappen bij deze rootsrockers. ‘This Time Around’ is al dadelijk een nummer waarbij hij laat horen dat vakmanschap bij hem geen ijdel begrip is. Een zeer rustige song om de aandacht dadelijk  naar je toe te trekken. Net zoals het daarop volgende ‘Feels Like Rain’ raak je meteen bevangen door de warmte in zijn teksten al gaan verdriet en geluk soms samen hand in hand.

Diep warme melancholische folk is de leidraad wanneer je deze ‘When I’m Cruel’ begint te beluisteren, ver weg van alle chaotische toestanden in deze wereld is het een mogelijkheid om tot rust te komen. Dat deze Philip Bradatsch ook goed overweg kan met de banjo kan je waarnemen op nummers als ‘Shippensburg’ en ‘Powder & Smoke’ maar mijn favoriet is zonder meer het tedere ‘Mudhole’….gewoon kippenvel!


Tracks:

01 Pin In The Rope
02 This Time Around
03 Feels Like Rain
04 Down By The Gallows
05 Land Of Disease
06 When I’m Cruel
07 Shippensburg
08 Mudhole
09 Podwer & Smoke

more info:

year: 2015

artist: website

label: Off Label Records

distribution: artist

promotion: Kurt De Bont +32(0)495 53 53 08