© Rootsville.eu

Rocky Athas
Let My Guitar Do The Talking...with friends

review: Freddie
©Rootsville 2015

Wanneer de Britse Godfather van de blues aan je vraagt om als leadgitarist op een album mee te komen werken kan je dit toch moeilijk weigeren en zo gebeurde het dat deze Rocky Athas in 2009 John Mayall ging vervoegen. Dus na Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, John McVie, Fleetwood Mac en Mick Taylor kon ook deze Rocky Athas als ‘Bluesbreaker’ door het leven gaan.

Rocky zagen we nog maar recent aan het werk bij de passage van John Mayall in oktober van dit jaar. Zijn lijst met eigen albums of dewelke waaraan hij heeft meegewerkt is al een behoorlijk lijstje geworden. Niet verwonderlijk wanneer je weet dat deze Rocky Athas in de prille jeugd van zijn carrière al in een lijst van gitaristen werd vernoemd waar ook deze van SRV, Billy Gibbons en Johny Winter zijn op terug te vinden.

Zijn verfrissend gitaarspel is ook mede verantwoordelijk dat de shows en recente album van John Mayall werkelijk een boost meekrijgen. En als dank voor de reeds 6-jarige samenwerking is het Britse icoon Mayall ook terug te vinden op het nieuwste album van deze Rocky Athas. Een album met 10 nummers dat luistert naar de titel…Let My Guitar Do The Talking.

Opener is het stevige ‘Think About it’ met al dadelijk de medewerking van John Mayall, een nummer met stevige gitaarrifjes, een nummer ook waarop Texas blues invloeden merkbaar zijn. Een album vol met instrumentale hoogstandjes is natuurlijk food voor ‘guitar freaks’. Nummers als ‘D Boogie’ en ‘On The Move’ zijn daar prachtvoorbeelden van. ‘Run Children Run’ is van een hele andere orde en kan je bijna catalogiseren bij de betere filmtracks.

Op track #7 'Rocky & Joe's hail Damage Shufffle' krijgen we nog de medewerking van de pas van ons heengegane Smokin' Joe Kubek waardoor we al onmiddelijk na diens dood een gepaste hommage krijgen. Thx Rocky!

Rocky Athas (John Mayall concert @ het Depot Leuven 2015)

Tracks:

01 Think About It (feat. John Mayall)
02 To My Friend
03 D Boogie
04 On the Move
05 Another Day, Another Time
06 Run Children Run
07 Rocky & Joe's Hail Damage Shuffle (feat. Smokin' Joe Kubek)
08 Rock Funk
09 That's What I Know
10 Rachel

more info:

year: 2015

artist: Rocky Athas

label: Cherryburst Records

distribution: CD Baby