© Rootsville.eu

Stolen Hearts (US)
Dirty Southern Soul

review: Freddie
©Rootsville 2015

Robert Johnson ging naar zijn ‘crossroads’ en terug en op zijn terugweg kwam hij dan deze Pam Taylor tegen… Dit staat te lezen op het bijgevoegde info blad bij het nieuwste album van deze Pam Taylor en Robert Johnson Jr.. Uiteraard zijn er wel enkele jaartjes verschil tussen de Robert Johnson waaraan we in eerste instantie aan gaan denken. Deze Robert Johnson Jr. is natuurlijk iemand anders want ook op hun album ‘Dirty Southern Soul’ ligt de klemtoon niet in de Delta.

Beide, zowel Pam als Robert zijn geboren in de Carolina’s  en dan hebben we het over de staten Noord en Zuid Carolina. Hun muziekcarrière kende voor beiden de nodige up en downs en het zijn juist die veranderingen in hun leven dat hun samenbracht om muziek te gaan maken. Samen begonnen ze nummers te gaan schrijven en het resultaat is deze ‘Dirty Southern Soul’, een album met 11 nummers die door beiden zijn geschreven. Alleen de ‘live track ’I’d Rather Go Blind’ is niet van hun. Deze ‘painkiller’ gingen ze lenen van het duo Jordan-Frazier en de rest van dit nummer is a 'legacy’.

Ze brengen hier op dit album een mix van blues, rock, country en de onvervalste warmbloedige Southern Soul. De ons gekende 12-bar blues en de Southern Soul zijn nu ook niet bepaald gespeend met grote verschillen en daardoor vinden we er uitvoerders in terug als Bobby Blues, Little Willie John en Bettye Lavette om er enkele te noemen die kort aanleunen bij de blues.

Blues en Roots geeft Soul zou een vaststelling kunnen geweest zijn van Einstein en die redenering zullen ook blues zangeres Pam Taylor en Americana zanger Robert Johnson Jr. wel doen inzien hebben dat dit huwelijk van beide stijlen eens zou kunnen werken. Het resultaat is in ieder geval gewoon verbluffend te noemen.

Al heeft de muzikale omlijsting van ‘Already Alright’ in eerste instantie iets van Americana in zich dat wordt dit nummer door de stem van Pam Taylor onmiddellijk getransformeerd naar een bluesje dat verzadigd is van de soul. Hetzelfde kunnen we zeggen van nummers als ‘The Dream’ al is hier het hoofdbestandsdeel een beetje rock. Op ’Do You No Harm’ sluiten dit duo nauw aan bij de country blues maar ‘Bring Your Love’ is voor mij het favoriete nummer van deze ‘Dirty Southern Soul’ omdat dit een song is waar van alle besproken stijlen iets in is terug te vinden.


Tracks:

01 The Dream
02 Carolina Days (Bootsie's Song)
03 Do You No Harm
04 All I Got Left
05 Werewolves (Make Lousy Boyfriends)
06 Bring Your Love
07 My Johnny
08 C'mon baby (I Got Your Shoes)
09 Ain't No Man
10 Boy They Gonna Own You

Live Bonus Tracks:

Already Alright
I'd Rather Go Blind


more info:

year: 2015

artist: Stolen Hearts

label: Independent

promo: Frank Roszak Promotions

Stolen Hearts:

Pam Taylor (guitar & vocals)
Robert Johnson Jr. (bass, guitar, mandolin & vocals

additional personell:

Eric Lovell
Gigi Dover
Rick Blacwell
Andrew Marcadis
Michael Rone
Garry Harper
Rodney Wallin
James Pace
Mike Taylor
JoJo STarr
Rome Leach
Jason Atkins
Kyle Phillips
Rusty Gilreath
LA Freeman
Joe Miller