© Rootsville.eu

The Beat Daddys (US)
Hoodoo That We Doo

review: Freddie
©Rootsville 2015

We schrijven ‘anno 1986’ toen Larry Grisham en Tommy Stillwell met hun ‘Beat Daddys’ de tijd rijp vonden om als duo hun muziek aan de wereld te gaan verkondigen. Nu op de drempel van hun 30st verjaardag als ‘The Beat Daddys’ hebben deze twee heren al 9 albums op hun actief en schreven ook al meerdere fiml- en TV soundtracks.

Dit jaar brachten Larry & Tommy het nog tot halve finalist op de IBC en in 2008 mochten deze Beatdaddys een nominatie ontvangen voor hun album ‘5 Moons’. Hun nieuwste album ‘Hoodoo That We Doo’ is vanaf nu verkrijgbaar en werd uitgebracht bij Melrose Hill Records in LA.

Zichzelf omschrijven ze als muzikanten met roots in het zuiden van Kentucky en zijn een blues duo dat als songwriters ook al meer dan naam hebben gemaakt. Hun band bestaat hier op dit album verder nog uit Davis Parks, John Gillepsie, Greg Franzman en Patrick Preston. Als producer voor deze ‘Hoodoo That We Doo’ tekent Tommy Stillwell zelf en ook in bijna alle nummers heeft hij een aandeel.

Harper Larry Grisham en gitarist Tommy Stillwell zijn uiteraard na al die jaren zodanig op elkaar ingespeeld dat ze nog maar zelden op een foutje te betrappen zijn. Ze brengen hier een album uit waarop enkel opener ‘These Chains’ werd geschreven door Maxwell Russell. Voor het nummer ‘D.U.I Love’ kregen ze beiden nog hulp van A.D. Preston maar de rest is van de hand van Grisham en Stillwell.

Zowel op ‘Been Thinkin’ als op ‘I Need A Woman’ hoor je duidelijk dat ze romantische zielen zijn onder een ruwe bolster want hun verlangen naar een vrouwelijke wederhelft is nooit ver weg. Op ‘I Need a Woman’ hoor je een meer dan aangename slide van Tommy Stillwell wat het verlangen naar een vouw nog een extra boost geeft.

Ook het bijzonder soulful ‘The Moment’ gaat over het gemis van de liefde in iemands leven en Larry Grisham brengt dit hier met een aangename en warme  stem, het zelfde kan ook gelden bij een alles betekende ‘Sorry’, een nummer waarop ook Larry zijn harmonica laat gelden. ‘These Cains’ is dan weer een nummer boordevol zuiderse invloeden.

Met deze  ‘Hoodoo That We Doo’ bevestigen Tommy Stillwell en Larry Grisham dat ze met hun ‘The Beat Daddys’ uit het goede hout zijn gesneden, misschien een reden ook dat ze daardoor al zolang in de bluesscène meedraaien en weerom een groep die de hand moet worden aangereikt om eens de oceaan te gaan oversteken.


Tracks:

01 These Chains
02 Sorry
03 You Made Me Cry
04 The Moment
05 Pie or Cake
06 Hoodoo Woman
07 D.U.I. Love
08 Been Thinkin’
09 Luck’s Got to Change
10 The Blues Can Heal Ya’
11 I Need A Woman

 

more info:

year: 2015

artist: The Beat Daddys

label: Melrose Hill Records

distibution: CD Baby

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

booking: Larry Grisham

 

The Beat Daddys:

Larry Grisham: vocals & harmonica
Tommy Stillwell: guitars & backing vocals

additional personell:

David Parks: drums, percussion and chains
John Gillespie: additional bass guitar tracks
Greg Franzman: percussion on Hoodoo Woman
Patrick Preston: organ on The Moment & Been Thinkin’