© Rootsville.eu

The Blues Overdrive (DK)
Clinch!

review: Freddie
©Rootsville 2015

Voor deze ‘The Blues Overdrive’ moeten we naar het noorden en meer bepaald naar Denemarken waar deze bluesband al enige tijd aan de top van de blues meedraait. De band bestaat uit Martin Olsen (vocals & guitar) Andreas Anderson (guitar), Thomas Birck (bas & resonator) en Lars Heiberg (drums).

Deze ‘Clinch’ is nog maar pas hun 2de album na hun debuutalbum in 2012 maar verrassend genoeg is op dit 10 nummers tellende album een zeker Duke Robillard te horen en dat is toch niet zomaar iemand. Op ‘Three Time Lover’ en ‘Daughter Of The Devil’ komt Duke Robillard deze ‘The Blues Overdrive’ versteken op gitaar. Of dit al niet genoeg is komt ook nog een Chicago Blues gitarist op ‘Cherry’ zijn inbreng leveren en dan hebben we het over Joel Paterson.

Martin Olsen is als frontman ook nog een begenadigd songwriter want op één na zijn alle nummer van zijn hand, juist ‘Daughter Of The Devil’ is van de hand van John Németh. Dus 9 nummers geschreven door Martin Olsen en die zijn perfect samen te vatten in 2 delen. Vooreerst is er de zeer aangename blues om naar te luisteren zoals nummers als ‘Rolling Thunder’ en de meer dan behoorlijke shuffle ‘Three Time Lover’. Het tweede deel daar raken deze ‘The Blues Overdrive’ me nog het meest mee want met nummers als ‘Woman Of Love’ komen de herinneringen boven aan JJ Cale….and that we like!

Een meer dan aangename kennismaking met deze ‘The Blues Overdrive’ en voor diegene die voor clubs of festivals met een blackout verveeld zitten is deze bluesband misschien een welgekomen alternatief.


Tracks:

01:Pistol Blues
02:Rolling Thunder
03:Three Time Lover
04:Woman Of Love
05:Daughter Of The Devil
06:Jealous
07:Cherry
08:Lay Your Burdon Down
09:Living Here Without You
10:Aurora
(all songs written by Martin Olsen except #5 by John Nemeth)

more info:

year: 2015

artist: website

label: Gateway Music

distribution: artist

promotion:

band:
Martin Olsen (vocals, guitars)
Andreas Andersen (guitars)
Thomas Birck (bass, Resonator)
Lars Heiberg (drums, percussion)

guests:
Duke Robillard (guitar on 3,5)
Joel Paterson (lap steel on 7)