© Rootsville.eu

The Blues Vison (B)
Kind Of Blues

review: Freddie

Drie ‘youngsters’ die gedreven aan hun weg naar de bluestop timmeren daar moet je drie maal bewondering voor tonen. Op relatief korte tijd hebben Arne Demets, Hanne Vandekerckhove en Klaas de Somer hun plaatsje weten te bekomen in ons blueslandje. Arne veranderde het geweer van schouder op 12-jarige leeftijd toen hij ‘klassieke muziek’ ruilde voor Jazz en het meer hedendaagse. Dat dit een succesverhaal zou worden stond buiten kijf want op 15 jarige leeftijd stond hij al fier te pronken op het podium te Peer en daar kunnen menigen maar alleen van dromen.
Hanne die heeft de blues-microbe goed te pakken al is het natuurlijk niet moeilijk als de papa de bassist is van onze eigenste Hideaway en zo hoeft ze het maar te vragen en de antwoorden komen thuis van zelve. Los van dit alles blijft ze gedreven en we zullen ongetwijfeld nog veel van haar gaan horen. Op de drums krijgen we Klaas de Somer die sinds 2012 als vast lid mag worden beschouwd in ‘The Blues Vision’. Klaas studeert momenteel nog Jazzdrum in Amsterdam en zo komt het dat hier 3 jeugdige maar reeds doorwinterde muzikanten  deze ‘Kind Of Blues’ mogen voorstellen.

Wanneer je de layout van de CD zo een beetje bekijkt zou je al gaan denken dat het de ‘Sonic Highways’ betreft hier in België want net als met Dave Grohl heeft ook Arne Demets enkele studio’s bezocht voor het maken van deze ‘Kind Of Blues’ weliswaar op kleinere schaal natuurlijk. Ook is er op het album de medewerking van een ‘hele’ grote op te merken want niemand minder dan Guy Forsyth verleende op de tracks ‘On Bottem Of Bottle’ and ‘No Sleep Tonight’ zijn medewerking en net als bij hun vorig album ‘Countin’ Sheep’ is ook deze uitgegeven bij het Nederlandse CRS label. Aan de mengtafel vermelden we nog Tom Lodewijckx en de mastertape werd samengesteld in de ‘Closed Session Studio’ te Roeselare.

Dat Arne een begenadigd gitarist is hoeven we niemand meer te vertellen en dat hij dweept met grote als SRV en Jimi Hendrix is ook allang geen geheim meer maar de opener op dit album is daardoor des te meer opmerkelijk. Met Guy Forsyth op de bluesharp wordt hier met ‘On Bottem Of Bottle’ een heerlijk staaltje countryblues afgeleverd. Opzwepend en swingend. Ook op ‘No Sleep Tonight’ doet de Guy alles om met zijn smoelschuif het nodige om het jeugdige power trio bij te benen.

Met ‘Movin’ Out’ komen we meer bij het ding dat deze ‘The Blues Vision’ het beste ligt, namelijk lekker luisterende blues met dat vleugje rock er bij dat het er om doet. ‘Never Enough’ en ‘I Don’t Need a Reason’ zijn bluesrockjes die dit album alle eer aan doen met een lekkere gitaarrifjes ondersteund door een op elkaar afgestelde ritme sectie.
Met ‘Lonely Heart’ wordt er de nodige portie rock ’n roll toegevoegd aan deze ‘Kind Of Blues’ zowel met de muziek als in de lyrics al adviseren we deze jongelui de ‘booze’ nog een beetje links te laten liggen.

Excellent werk en hiermee laat Arne duidelijk blijken dat hij als songwriter nog veel, heel veel in zijn mars heeft,  een fine getuned ritme sectie en uitstekend gitaarwerk en je hebt de juiste ingrediënten om hier een knap bluesalbum op de markt te gooien en dat…Make us feel good!

Deze CD werd opgedragen aan Mathy Leeten (25/04/61 – 15/01/2014)


Tracks:

01 On Bottem Of Bottle
02 No Sleep Tonight
03 Movin’ Out
04 Never Enough
05 Make Me Feel Good
06 This
07 I Don’t Need a Reason
08 Voodoo Gal
09 Lonely Heart
10 Catlife
11 Another Excuse
12 What Now

more info:

year: 2015

artist:

label: CRS Label

distribution:

promotion:

band: