© Rootsville.eu

The Zoomatics (B)
What's With The Weather ?!

review: Freddie
in courtesy of Keys and Chords

In onze eigen blueswereld lijken het wel hoogdagen te zijn want het is met een heuse regelmaat dat we bij Keys and Chords  nieuw materiaal van eigen bodem in de bus krijgen en dat moet onze blues muzikanten toch een enorme boost kunnen geven. Eén van de nieuwste uitgaven deze week is de nieuwste van The Zoomatics en samen met de release van deze ‘What’s With The Weather?!’ stellen ze maar meteen een nieuw bandlid voor die luistert naar ‘Wicked Wezz’ en zowel op guitar als slide te horen is op dit album.

The Zoomatics zijn ook natuurlijk ook Serge Roegiest AKA Hoboken Slim (vocals & harp) die samen met Frank Pauwels deze nieuwe in elkaar wist te steken. Op guitar & vocals krijgen we ook ‘Al C’, ‘King D’ op bass en Zoomatic Jerry op de drums. Bemerkingswaardig is ook dat alle 12 track eigen werk zijnen daar betuigen we uiteraard altijd ons respect voor. Voor wie nieuw is in bluesland moet je deze ‘The Zoomatics’ hun stijl vergelijken met die van een Rick Estrin die ook over deze Zoomatics niets dan goed weet te vertellen.

Deze ‘What’s With The Weather?!’ is op gebied van samenstelling ‘multiblues’ te noemen en misschien vinden we hiermee een nieuw woord uit. Van de opwekkende west-coast blues zoals bij opener ‘Lawyer Up’ over ronkende rockabilly met ‘Life Begins at 50’ tot een ouderwetse tearjerker als bij ‘Close The Door (on your way out)’, je kan het allemaal op deze nieuwste van The Zoomatics terugvinden. De ervaren bandbezetting is ook ‘live’ een meevaller te noemen en met een extra gitarist in de rangen kunnen The Zoomatics voor nog meer animo zorgen.

Met hun vorige uit 2011 met als titel ‘Where’s The Sun hangin’ Out?’ en nu met ‘What’s With The Weather?!’ moeten we geloven dat deze Zoomatics ook met het milieu zijn begaan maar voor ons blijft het gewoon een nieuw sterk album. We love it and while listening at it the sun is shining.


Tracks:

Lawyer Up!
Life Begins at 50
What’s With The Weather ?!
Let’s Get Funky
All Strings Attached
So Far, So Bad
Close The Door (on your way out)
You’re Too Hot
Booze, Blues & Boogie
I Rest My Case
Shit Happens
It Gets Hard Sometimes

more info:

year: 2015

artist: website

label: HBS - HBS002

distribution: CD Baby & iTunes

promotion: