© Rootsville.eu

Trickbag (SE)
Candyville

review: Freddie
©Rootsville 2015

Voor deze Trickbag moeten we een ticketje richting Zweden nemen. 21 jaar is het al geleden toen songwriter Tommy Moberg leven aan deze formatie gaf. Wat brengen deze Trickbag? Zelf noemen ze het graag Houserockin’ Rhyhtm & Blues en deze term past perfect bij hun keuze van muziek. Een mix van blues , rock ’n roll en vintage rhythm & blues en wanneer je deze ‘blend’ in de speler steekt krijg je meteen een party van lekkere West Coast Jump Blues.

Met deze ‘Candyville’ brengen deze Trickbag misschien het beste album uit in hun reeds lange bestaan. Een album dat werd opgenomen in de ‘Real Music Studio’ in Stockholm wat ook de thuisbasis is van deze 6-koppige band. In deze Zweedse formatie zit toch wel 1 vreemde eend in de bijt en dan doelen we op harper Steve ‘West’ Weston die afkomstig is van het bruisende Londen.

Deze Steve Weston tekende voor 2 nummers op deze ‘Candyville’.  Het eerste nummer van deze Steve is ‘You Should Have Listened To Your Mother’, een nummer met een lekkere opzwepende Bo Diddley beat. Voor het greasy bluesje ‘You Mistifies Me’ ging Tommy Moberg samen werken met een andere bluesharper van formaat en zo komen we uit bij James Harman.

Van het duo Jerry Lieber & Mike Stoller kozen ze ‘Poison Ivy’ en van deze klassieker van The Coasters brengen ze hier een meer dan behoorlijk arrangement. Een nummer dat ons onmiddellijk terugbrengt naar de swingende fifties. De titeltrack ‘Candyville’ werd geschreven door frontman Tommy met de medewerking van de gitarist Tomi Leino, rock’n roll baby!

Een veelbelovend album is deze ‘Candyville’ geworden met een mix van diverse stijlen die hier knap hand in hand gaan. Toch nog even bijvermelden dat deze trickbag in 2013 nog een album opnamen met enkele vrienden vanbuiten Zweden en dan hebben we het over namen als John Nemeth, James Harman, Lynwood Slim en nog vele anderen. ‘Candyville’ is een album dat je ‘Saturday night’ geslaagd zal maken zoals ze het bewijzen op hun ‘Saturday’ of op de opener 'Move Me Baby' en bij deze laatste komen de herinneringen boven van een Louis Jordan.


Tracks:

01 Move Me Baby
02 Try Again
03 You Should Have Listened To Your Mother
04 Its You That Wear That Ring
05 Poison Ivy
06 You Mistifies Me
07 So Good To Be My Baby
08 Long Distance Lover
09 What Kind Of Gal Is That
10 Candyville
11 Last Night
12 Saturday

 

more info:

year: 2015

artist: Trickbag

label: Magic

the band:

Tommy Moberg (vocals)
Lars Näsman (upright bass & vocals)
Tomi Leino (guitar & harp)
West Weston (bluesharp)
Per Norin (drums)
Frederik Von Werder (piano)