© Rootsville.eu

Walter Mets
Looking For Paradise

review: Freddie
©Rootsville 2015

Dat het Fandango Label synoniem staat met kwaliteit hoeven we de muziekliefhebber niet meer te vertellen maar met hun nieuwste release van drummer Walter Mets spannen ze weer duidelijk de kroon daar in Kerkom.

Walter Mets is een ‘professionele’ drummer en percussionist die in onze Vlaamse showbizz zeker geen onbekende is. Wanneer je namen noemt zoals Soulsister, Raymond van het Groenewoud, The Radios, Clouseau gaat het voor velen al beginnen duizelen. Voeg daarbij nog enkele buitenlandse formaties toe als Mannfred Mann’s Earth Band, Johnny Logan en Spandau Ballet dat moet dit de certitude bieden dat we hier met een echte ‘professional’ te maken hebben. Ook als studiomuzikant is deze Walter Mets enorm gewaardeerd door zijn collega’s en dus ook hier enkele topnamen, Will Tura, Adamo en Toots Tielemans en zo zouden we al een pagina kunnen vullen.

Op 29 oktober 2015 heeft deze Walter Mets zijn album ‘Looking For Paradise’ voorgesteld in het Mechels Moonbeat theater. Dit album werd een overzicht van de reeds 40 jaren tellende carrière van Walter en om hun appreciatie te tonen zijn het nu tal van artiesten waarmee hij tijdens zijn muzikale loopbaan heeft samengewerkt hierop hun medewerking komen betuigen.

De internationale ervaring deed Walter Mets op toen hij enkele jaren in Londen ging wonen en er zelfs kon samenwerken met Jeff Wayne. Afrika is nog zo een passie van deze Walter Mets en tijdens zijn verblijven aldaar verdiepte hij zijn skills voor de Afrikaanse muziek, iets waarop op dit album ook meer dan eens aandacht wordt aan besteedt.

Ook ‘Always Africa’ werd opgenomen met groep Sansavana, een nummer waarin Africa wel levendig op het voorplan komt met Ibernice Macbean als vocaliste.  Het nummer ‘Carry Me Home’ duidde in 1989 al op wat heimwee naar België en dit nummer wordt door Walter Mets gekenmerkt als zijn blues…William Dunker is een muzikant van over onze taalgrens die zijn carrière wordt getypeerd door het zingen in het plaatselijke dialect uit de streek van Charleroi. ‘Djan Pinson’ is van de hand van William en kan aanzien worden als de Waalse versie van het nieuwjaarzingen.

Jean Bosco Safari is te horen op ‘Carry Me Home’ en ‘The Drums Lead The Way’ en dit laatste nummer si dan wel een statement te noemen voor Walter Mets. Het verleden van Senegal vereenzelvigd zich ook met het verhandelen van miljoenen slaven en het ‘Maison des Esclaves’ is daarvan nog het levende bewijs, een plaats waarvoor Bob Marley ‘Redemption Song’ schreef  en hierop door Walter Mets wordt gebracht samen met de aangrijpende stem van Eric Baranyanka.

Met ‘Kill The Sequence’ komen we aan het einde van een wonderlijke wereldreis samen met de muziek van Walter Mets en laat bij mij alvast een blijvende indruk. Kijk alvast ook naar de indrukwekkende lijst van artiesten die op deze 'Looking For Paradise' hun medewerking kwamen verlenen en daar hoeft geen verder betoog meer bij.....

 

Tracks:

01. Looking For Paradise
02. Always Africa
03. Carry Me Home
04. Albino
05. The Drums Lead The Way
06. Djan Pinson
07. Kiss Of Life
08. Onmy Time Will Tell
09. Sensation
10. Redemption Song
11. Hush
12. Kill The Sequence


more info:

year: 2015

artist: Walter Mets

label: Fandango

personnel:

Walter Mets
Dany Ladermacher
Dirk Lekenne
Wim Van Deuren
Olivia Delforge
Ibernice MacBean
Carmen Daye
Sandra Mermans
Jan Moonen
Veerle Dierckx
Jean Bosco Safari
Hervé Martens
Erik Verelst
Rric Baranyanka
Marc Beyers
Luk de Graaff
Peter Verhaegen
Wanda Joosten
Axl Peleman
Pallieter Van Buggenhout
Peter Derudder
Kristin Huyghe
Rifi Kythounka
Luc Wielockx
Steve Baker
Paul Michiels
Piet Van den Heuvel
Veerle Dierckx
Alain Van Zeveren
Ivan Pecnick
Rick Aerts