© Rootsville.eu

Auburn
Mixed Feelings

review: Freddie
©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Met dit album van Auburn zijn we onmiddellijk op het verkeerde been gezet. Van deze ‘Mixed Feelings dachten we eerst dat het hier om een Alt-country band uit de US ging maar het gaat hier wel duidelijk over een band van het Verenigd koninkrijk.

In 1999 werd deze ‘Auburn’ leven ingeroepen door zangeres Liz Lenten. De groep ging een tijdje op non-actief maar in 2011 vond er een reünie plaats en gingen ze terug aan het spelen. Liz heeft toch wel een eerder aparte stem waarbij zowel van een Bonnie Riatt als een Kate Bush vergelijkingen opdoemen. Met dit nieuwe album wordt er een mix gemaakt van folk, blues en country.

Naast het openingsnummer dat van de hand is van Liz en Mark Gustavina en deze Liz Lenten heeft alle nummers geschreven al dan niet met de medewerking van anderen. Nummers als ‘Love Lost Its Way’ zijn best heel aardig om naar te luisteren waarbij ze heeft beroep gedaan op medemuzikanten die hun strepen in en rond Nashville hebben verdient. Bijzonder fraai gitaarwerk is er te beluisteren op ‘New Years Day’ maar het is de stem van Liz Lenten die steeds weer alle aandacht blijft opeisen.

Met 'Friends' krijgen we een warm lied waarbij we toch in gedachten weten te verzinken om zo aan onze eigen vrienden te denken. In dit nummer is JT Brown diegene die met de harmony vocals ook welm een beetje in de spotlight komt te staan. ‘Out There’ is een mooie aangrijpende ballad waarbij het heerlijk wegdromen is met je geliefde in je gedachten. Op 'Wood For The Trees’ komt het hillbilly gevoel even bovendrijven door Justin Moses die zowel fiddle als banjo weet te hanteren. Best aangenaam om luisteren met soms lekkere grooves waarbij we toch dankbaar mogen zijn dat deze groep er in 2011 terug aan begonnen is.


Tracks:

01 Mixed Feelings
02 Love Lost Is Way
03 New Years Day
04 Friends
05 Hell Hatch No Fury
06 Crystal Stairs
07 Lovers Lullaby
08 Out There
09 More Then Everything
10 Wood For The Trees
11 Quiet Life
12 Feel The Sun


more info:

year: 2015

artist: Auburn

label: Scarlet Records Limited - Bat Country

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Liz Lenten: vocals
Lynn Williams: drums
Mark Fain: bass
Justin Moses: fidle, banjo & dobro
Barry Walsh: piano, wurlitzer & organ
JT Brown: harmony vocals
Thomm Jutz: guitars