© Rootsville.eu

Big Smokey Smothers & Bobby Johnson
That's Alright


© Rootsville 2016

Voor de opnamen van deze ‘That’s Alright’ mogen we harper Paul Barry dierbaar zijn. De opnamen van dit album komen uit concerten die werden gegeven tussen 1990 en 1993 en het album wordt door Paul Barr opgedragen aan zijn vrienden, Smokey Smothers, William Clarke en Bobby Johnson.

Het gaat hier in feite over 2 optredens, ten eerste is er één van de laatste opnamen van Otis ‘Big Smokey’ Smothers dat plaats had op 18 april 1992 en verder wordt dit album vervolledigd met opnamen van Bobby Johnson die zich dateren tussen 1990 en 1992.

Big Smokey was vooreerst bandlid bij Howlin' Wolf maar speelde destijds ook met Muddy Waters, Jimmy Rogers en Freddie King al kunnen we er nog een heel lijstje illustere namen aantoevoegen. Ook zijn kleine broer 'Little Smokey Smothers wist naam te maken in de blues. Otis leed aan hartfalen en kwam te overlijden op 18 july 1993 op 64 jarige leeftijd.

Door zijn samenspelen met Howlin' Wolf, Muddy Waters en ook Willie Dixon kan je stellen dat deze Big Smokey ook bij de pioneers van Chicago blues mag worden gerekend. Deze opnamen is er eentje met zijn begeleidingsband The Crowns waar ook initiatiefnemer Paul Barry deel van uit maakte.

Een opname vol met ongecompliceerde Chicago blues zoals de wereld mee vervoverd werd. Van 'That's Alright' over 'I Need Your Lovin' tot aan '41st Street Boogie' het is een opnamen die elke bluesliefhebber moet kunnen koesteren. Als toemaatje komen er nog 3 nummers met Bobby Johnson aan de vocals. Nummers als 'Black Lights' en 'Hard Hearted Woman' maken dit plaatjes geschiedenis volledig. Eentje om te koesteren als 'legacy' aan de Chicago blues.


tracks:

Big Smokey Smothers & The Crowns

01 That's Alright
02 I Need Your Lovin'
03 Take a Little Walk With Me
04 Sugar Pie
05 Can't Hold On Much Longer
06 41st Street Boogie

Bobby Johnson & The Crowns

07 Black Nights
08 Hard Hearted Woman
09 Greasy Gravy


more info:

year: 2016

artist: Paul Barry Blues

label: independent

Otis 'Big Smokey' Smothers (1929-1993)
Bobby Johnson

The Crowns:

Paul Barry: harmonica
Jeff Hester: guitar
Paul Rossez: guitar
Ed Dunn: bass
Warren Kassulke: drums

special guest:

Thomas Mahon: piano