© Rootsville.eu

Elijah Ford & The Bloom
As You Were


© Rootsville 2016

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat is ook zo voor deze Elijah Ford. Als zoon van Marc Ford die tijdens de negentiger jaren bij de ‘Black Crowes’ als gitarist aan de bak kwam heeft hij nu als ‘Elijah Ford & The Bloom’ deze ‘As You Were’ uit.

Met het in 2011 uitgebrachte 'Upon Waking' krijgen we nu pas zijn tweede studiuo album op de markt. Met Stew Jackson als producer werd dit album opgenomen in Texas. Voor de credits van de nummers verwijzen we naar Elijah zelf die samen met zijn Chris Conte (keys) en Z Lynch (drums) alles notes op papier wisten te krijgen.

Deze 10 nummers kunnen we thuisbrengen bij Southern Rock maar dan wel met een 'poppy' jasje aan al hakken ze er met opener 'Try As You Might' er al meteen stevig in. Met het nummer 'If Not Today' krijgen we een impressie van hoe het moet zijn geweest te leven als kind van een steeds op de road zijnde muzikant. Met 'Daggers' krijgen we een mooie ballade te beluisteren waarbij we moeten bevestigen dat met deze Elijah de appel niet ver van de boom valt.


tracks:

01 Try As You Might
02 The Way We Were
03 Say The Words
04 Blessed
05 Black & Red
06 Hollow Years
07 Daggers
08 If Not Today
09 Relief
10 Faltering


more info:

year: 2016

artist: Elijah Ford

label: Nine Mile Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Elijah Ford
Chris Konte
Z Lynch
Jesse Ebaugh
Stew Jackson
Ben Massey
Ricky Ray Jackson
Jonas Wilson
Kristen Ford