© Rootsville.eu

Rhythm and The Method
Hello!


© Rootsville 2016

Never heard about this ‘Rhythm and The Method’ maar door een concert mee te pikken van Scottie en zijn BMIII leerde ik diens nieuwste drummer Rhythm Turner kennen en deze eerst mysterieuze rebel bleek een paar minuutjes na een eerste contact een indrukwekkende spring-in-‘t–veld te zijn gespeend van een grote dosis gevatte humor. Blijkt deze Rhyhtm dan nog een eigen band te hebben is voldoende om ook haar eigen carrière eens verder onder de loep te nemen.

Voor opener ‘4th Dimension’ werkte ze samen met vader en broer en als cover transformeren ze Burt Bacharach zijn ‘My Little Red Book’ tot een heuse klepper van een rocksong. Mixed blues zouden we kunnen stellen van deze ‘Hello!’ een album dat hun debuut werd en al enkele jaartjes oud is maar helaas nog niet tot in Europa is kunnen komen.

Blues is er aanwezig door het nummer 'Rhythm Blues' met de doordringende harmonica-sound van Mr. Walsh. Ook ballads als 'Evan Song' en 'All Over' zijn meer dan interessant te noemen onder het soms rockende geweld aangevuld met enige rap. 'Indigo Children' is een nummer dat op het lijf is geschreven van deze Rhythm Turner. Een kleurrijke song over dito kinderen waar ze Rhythm haar toewijding en ziel volledig in kwijt kan.

Iedereen heeft zo zijn favoriete nummer op een album en op deze 'Hello!' is dit voor mij het mooie en pakkende 'Sunset Cliffs' al was het maar dat we even in een rustigere periode op dit album zijn aangekomen maar voorla omdat dit gewoonweg een mooi nummer is. Voor mij alvast een aangename kennismaking met deze Rhythm and The Method' en ja, deze Rhythm Turner mag gerust eens afzakken richting Europa met haar band...so we can say hello!!!


tracks:

01 4th Dimension
02 My Little Red Book
03 Twisted
04 Indigo Children
05 Evans Song
06 All Over
07 Sunset Cliffs
08 I Am Not Afraid
09 Rhythm Blues
10 Wrong Game


more info:

year: 2010

artist: Rhythm and The Method

label: independent

musicians:

Rhythm Turner: vocals, acoustic guitar & drums
Laura Payne: bass, vocals
Evan Turner: lead guitar
'Papa' Shawn Turner: electric guitar
Nick 'Chowda' Walsh: harmonica