© Rootsville.eu

Shaun Murphy
It Won't Stop Raining


© Rootsville 2016

Deze Shaun Murphy op zich is hier in onze contreien niet zo bekend of je moet een die hard fan zijn van Little Feat, want het is in deze band dat ook zijn furore maakte tussen 1999 en 2009. Deze Shaun Murphy heeft ook nog wel andere pijlen op haar boog want zo heeft deze dame ook een muzikaal verleden met Eric Clapton en Bob Seger en zeker heeft ze ook al enkele albums op haar conto staan. Begin april ligt haar nieuw album ‘It Won’t Stop Raining’ bij de platenboer. Een album waaraan ze met veel voldoening heeft aan gewerkt samen met haar band en producer en manager TC Davis. Een album met 11 heerlijke nummers om te beluisteren.

Op haar vorige album 'Loretta' dat vorig jaar pas werd uitgegeven werkte ze nog samen met Jack Pearson en Rob McNelly. Deze 'It Won't Stop Raining' begint bijzonder bluesvol met 'Spreadin' The News'. 'Your Husband is Cheating On Us' is een van de vele slowbluesje sop dit album naast de titeltrack 'It Won't Stop Raining'. Het uit 1955 afstammende 'Need Your Love So Bad' blijft een nummer dat nooit zal vervelen al is Fleetwood Mac hun versie nog steeds de meest beluisterde. Desalnietemin is ook deze cover van Shaun Murphy bijzonder soulvol.

Op 'I Hate The Blues' beschrijft ze haar liefde-haat relatie met de blues, eentje dat we allemaal wel eens hebben. Blues & Funk komen samen op afsluiter 'Fool For You' en daarmee heeft deze Shaun Murphy weer een album op de markt dat bijzonder smaakvol is. Deze dame mag zonder twijfel ook eens meer op de affiche komen hier in de lage landen. Ze verdient het!


tracks:

01. Spreadin' The News
02. Your Husband Is Cheating On Us
03. Happy With The One I Got Now
04. It Won't Stop Raining
05. Running Out Of Time
06. Price Of Love
07. Hey Baby (Don't You Remember Me)
08. That's How A Woman Loves
09. Need Your Love So Bad
10. I Hate The Blues (But The Blues Sure Seems To Love Me)
11. Fool For You


more info:

year: 2016

artist: Shaun Murphy

label: Vision Wall Records

distribution: CD Baby