© Rootsville.eu

Whelan feat. Fred Wesley
The Story Of Ike Dupree

review: Freddie
©Rootsville 2016

Deze 'The Story Of Ike Dupree' werd uitgegeven in 2015.

Bij deze ‘Story Of Ike Dupree’ wordt je door Sid Whelan meermaals op het verkeerde been gezet. Vooreerst is er de cover waarbijje gaat denken dat het hier om stevige blues rock zou gaan door de afbeelding van een ‘americain motorcycle’. Dan zie je dat dit album werd opgenomen met Fred Wesley en dan denken we natuurlijk aan funk. Bij het beluisteren van dit album krijg je een mooi blues album waar de stempel soulblues alom tegenwoordig is.

Van ‘Sid’ Whelan weten we dat hij oorspronkelijk een singer-songwriter is en dat deze ‘The Story Of Ike Dupree’ de opvolger is van het in 2013 uitgebrachte ‘Flood Waters Rising’.  Zoals vermeld krijgen we hier 13 prachtige soulbluesjes te horen en daar doet de indrukwekkende ‘horn section’ zeker zijn duit mee in het zakje. Enkel op ‘Every Time I See Her’ en ‘Too Cold Ohio Blues’ krijgt de blazer sectie een beetje rust.

Tijdens de opnamen van dit album werd er door Whelan volop geluisterd naar 2 kings namelijk BB en Albert. Voor de hulp van de blazers deed Whelan ook beroep op de NYC Horns waarbij de nummers als ‘Down The River’ de funky tour opgaan. Dat Fred Wesley zich laat gelden is niet meer dan natuurlijk en zijn trombone klinkt trouwens hemels op de titeltrack. Met afsluiter ‘Lighten Up’ komen we in de heerlijke New Orleans terecht gespeend door een Jay Z op de piano en is het aangenaam vertoeven met de dames van de backing vocals. een tearjerker van formaat!

Deze Whelan zou zeker niet misstaan op één van onze festival want dit is klasse.


Tracks:

01 Nothin’ But The Blues
02 Every Time I See Her
03 Long Lonely Night
04 The Story Of Ike Dupree
05 Ice Water
06 One Way Street ( Down The Line)
07 Down to the River
08 Too Cold Ohio Blue
09 The Rainmaker
10 Blues Said:”OldMan…”
11 That Lil’ Fice
12 Steak For Two
13 Lighten Up


more info:

year: 2015

artist: Whelan

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)