© Rootsville.eu

Z-Band
Sweet Fruit


© Rootsville 2016

Een mix van echte rock, een beetje bluesrock, een deeltje punk en een vleugje hip hop  maar vooral veel professionalisme dat zijn de ingrediënten van Z-Rock. Een formatie met roots in Wallonië die hun solide rock laten samenvloeien met al even sterke teksten.

De band bestaat uit een stevige ritme sectie die bestaat uit Jay op de drums en Mich’ aan de basgitaar. De gitaarlicks komen van Dweez en de imponerende vocals komen van Mr. Woody. Waarom beginnen we hier met de ritme sectie? Gewoon om dat dit zoals steeds het hart van een goede band is maar ook al omdat de manager van deze Z-Band niemand minder is dan Nicolas Sand en dan weten we ook zo al dat het zal rocken.

Deze Z-Bans situeert zich tussen A en Z, dus tussen Iron Maiden en Led Zeppelin maar weten vooral alles als perfect samenhorig te laten klinken. Met 'Sweet Fruit' brengen ze hier hun debuut single op de markt en dit is er eentje om dadelijk in de 'charts' te laten opnemen. Een energieke A-side op deze single met 'Sweet Fruit' een nummer waar verveling niet aan de orde is want dit nummer klinkt bijzonder fris ook voor de niet rock-adepten onder ons. Een ongehoorde samenhang van stevige gitaarrifs en doordringende vocals. De B-kant luistert naar 'Into The World' en weerom vormt deze Z-Band een zeer goed geoliede machine. Het nummer kent verschillende bruggetjes van stevige rock to en met poppy Indie. Ik zou het een huwelijk durven noemen tussen de 'Fun Lovin' Criminals' en 'Metallica'.

Misschien al een indicatie voor editie 2017 van Roots & Roses. Deze Z-Band zal ongetwijfeld de Roots-stage wel even doen opschrikken...


tracks:

01. Sweet Fruit (radio edit)
02. Into The Wild


more info:

year: 2016

artist: Z-Band

label: Mistin Music Productions

management & contact: Nicolas Sand +32(0)475611930

musicians

Dweez (Morgan Tuizir): guitars
Jay (Jerry Delmotte): drums
Mr Woody (Matthew Van Dyck): vocals
Mich’ (Michel Vrydag): bass