© Rootsville.eu

Steven Troch Band (B/NL)
Blues - Try-out new album 'Rhymes for Mellow Minds'
Café Century Zelzate (14-01-2018)
reporter: Steven Kauffmann - photo credits: Anja Cleemput

info artiest: Steven Troch
info club: Kanaalblues


© Rootsville 2018

 

Op deze zondagavond speelde de Steve Troch Band ten dans in een propvol café Century te Zelzate, om het nieuwe jaar en een handvol nieuwe nummers smaakvol in te luiden. De set begon met twee nummers uit zijn eerste soloplaat en de sfeer zat er meteen in.

Nieuwe songs als “Short End” en “Bad Taste” gingen erin als zoete koek, net als de fraai voortkabbelende sleper “Bedroom Eyes”.
Na het swingende “Saturday Night” volgt alweer een nieuw werk met het berouwvolle “15 minutes” en het gloedvolle “Walk Away” en met “Wild Line Express” serveren Steven Troch en co een portie vintage jump blues waar ene Duke Robillard patent op heeft. Grote klasse.

De tweede set kent de première van “Mister Jones” en een glansrol voor stergitarist  Little Steve tijdens wiens prachtige solo Steven Troch heerlijk kan uitfreaken met vurig harmonicaspel, ook “Keep it to yourself” wordt crescendo mooi opgebouwd. “Long long Beard” is een heuse tearjerker en “Muddy Slow” een echte trager sleper die je direct bij het nekvel grijpt. Met “Going to Dagoban” wordt een versnelling hoger geschakeld en “Vertigo” klinkt als een soulvolle traditional.                                                       

Dan zijn we toe aan de bissen met een zeer meeslepend “Don’t Leave Me” waarin de melancholie troef is, maar nooit klef en met een zinderend “Rain, rain” en “Lose Your Head” wordt de kers op de taart gezet. Het publiek reageerde zeer enthousiast op de nieuwe songs en dat belooft veel goeds voor het volgende album en de festivalzomer.


Setlist

Alligator Fryolator
Been Lookin’
Short End
Bad Taste
Bedroom Eyes
Saturday Night
15 minutes
Walk Away
White Line Express
Mister Jones
Slow
Keep it to Yourself
Long long beard
Muddy Slow
Extra extra
The Jinx is on me
Going to Dagoban
Vertigo
Don’t Leave Me
BIS
Rain Rain
Lose Your Head