© Rootsville.eu

Slap'n Quiff and the Uncles (B)
Rock 'n roll - Rockabilly
Café Ambiorix Overpelt (19-01-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Café Ambiorix

info band: Slap'n Quiff

© Rootsville 2018


Wanneer je dacht dat 'Ambiorix' met de 'Eburonen' zich tijdens hun tijdrekening alleen in de buurt van Tongeren bekend waren ben je er aan voor de moeite. Ook in Overpelt zal hij hoogstwaarschijnlijk met de 'Jules Cesar' er ene hebben komen drinken, hoe anders kan je verklaren dat in het centrum van Overpelt nog steeds een 'Café Ambiorix' is. Voor mezelf was het de vaststelling dat ook buiten het 'CC Palethe' aan cultuur wordt gedaan, en het is zeker niet Kakofonix die hier samen met Asterix en Obelix als trio zal aantreden. Nee, vanavond stelt hier in benedenverdieping van 'Café Ambiorix' immers Mike Matheve (2,3,Go) zijn nieuwste formatie voor aan de Cats & Kitty's van rock 'n roll minded België. Zichzelf noemen ze 'Slap'n Quiff and the Uncles' en brengen naar eigen zeggen onvervalste 'Tarantino Flavoured Rockabilly'.

Slap'n Quiff is uiteraard niemand minder dan Mike Matheve, maar wie zijn de 'Uncles'?. 'Nonkel Yves' op gitaar en 'Nonkel Bob' aan de drums zijn de restanten van 'The Humtails' en noemen in alle eerlijkheid gewoon weg Yves Teuwens en Bob Driesen;-). Zowel '2,3,Go' als 'The Humtails' zagen we nog samen op de 'Rockabilly Night' van 'Tom Palethe' in het voorprogramma van de legendarische 'Paladins', en het zal misschien wel vanaf die bewuste 19 februari zijn dat de snode plannen voor deze 'Slap'n Quiff and the Uncles' al enige vorm kregen (concert report).

Net als de waanzinnig knap gevonden 'Amp' van de Mike bestaat het concert uit een selectie van 'hit's uit het rijk gevulde verleden van rockabilly, roots en rock 'n roll. Voor deze kennismaking met de familie 'Slap'n Quiff' is de 'cave' hier vanavond gewoonweg helemaal vol gelopen en onder de talrijke aanwezigen zijn er ook heel wat college muzikanten die deze nieuwe formatie een hart onder de riem komen steken net als Peter van RO-RO-RO voor wie het begint af te korten. 'Smoke, Smoke that Cigarette' was er niet bij maar tegen dat Mike zijn laatste trekje was gaan doen in de ijzige koude werd het rond 10.00PM tijd om uit de startblokken te gaan schieten. Nog langer wachten en het zo voor de 'kiekjes' een ramp geworden zijn. Zelfs voor diegene die hier eens lekker wilde 'jiven' vanavond zouden het buiten moeten gaan doen want dit 'Kelderke' zat boesjevol en dus gaan 'Slap'n Quiff and the Uncles' hier onder een goed gesternte van start.

Met 'Roavin' als opener beloven de heren aan de 'Tarantino style' gevolg te geven en lijkt het erop of we bevinden ons in een filmtrack van een 'nouvelle violence' film. Sterke opener die veel belovend klinkt voor het verdere verloop van deze 'introductie'. Na nummers als 'Right Now' en 'Rockin' on The Hardware Floor' wordt uiteraard ook niet de obligate Cash vergeten en brengen ze een onvervalste 'Mean Eyed Cat'. Voor het repertoire van deze 'Slap'n Quiff and the Uncles' kan je stellen dat het een mix is van de 'Humtails' en de rock 'n rol revival van '2,3,Go' en zitten we dus safe wat de ambiance betreft. Ook de blues liefhebbers komen hier aan hun trekken vanavond want met 'Sam's Boogie' trekken ze de kaart van 'de' boogie. Een nummer dat door ooit door 'Lightnin' Hopkins' gewoon weg 'Lightnin' Boogie' werd genoemd en nu dus dienst doet als tonight's floorfiller' net als 'Ray Sharp's 'Linda Lu'.

Deel 2 van deze kennismaking met 'Slap'n Quiff and the Uncles' zetten de heren terug in 'Tarantino Style' in met Link Wray's rock 'n roll surfje 'Rumble'. Nummers als ''My Baby Left Me', 'Sweet Love Of Mine' en Buddy Holly's 'Rock Around With Ollie Vie' maken van deze kelder een heuse 'retro tent' en deinen we zo verder de nacht in...Bang Bang, 'Slap'n Quiff and the Uncles' .

RO-RO-RO VIII
GC Tentakel Zonhoven - zaterdag 24 maart 2018