© Rootsville.eu

Sugar Queen and the Straight Bluesband (US/B/NL)
Blues
De Mooie Molen Roeselare (20-01-2018)

reporter & photo credits: Wim Taveirne


info club: De Mooie Molen

info band: Sugar Queen

© Rootsville 2018


Met Sugar Queen op de affiche heb je een uitstekende blues zangeres beet. Voor haar waren een 90 tal mensen opdagen wat er voor zorgde dat deze ‘muziek club’ mooi gevuld was.

Michele, bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse zangeres die de blues vertolkt in Europa, de VS en Azië en momenteel gevestigd is in België/Nederland. ​Michele begon haar muzikale reis in de kerken in het zuiden van de VS waar ze is opgegroeid met een sterke gospel en blues achtergrond. ​ Michele werd uitgekozen om het historische US event “Mandela Released” te presenteren en reisde zo doorheen de meeste Amerikaanse staten. Tijdens haar reizen vertolkte ze de dubbelrol van Dirigent-Zangeres voor diverse gospel en klassieke koren in Kentucky, Ohio, Indiana en West Virginia. In Maleisië en China trad Michele op met de band Deuces Wild. Ze brachten daar een gevarieerd optreden met Blues en Rock muziek. Sedert 2016 als Sugar Queen in Nederland en België. Vorig jaar trad ze nog op tijdens het Belgian Beer ‘n’ Blues Festival in Roesselare op uitnodiging van Ed de Smul en  ‘The B Brothers’.

Sugar Queen wordt wel eens vergeleken met Koko Taylor. Ze bracht een resem covers zoals ‘Evil’ en ‘Hey Mr Bartender’ van Koko Taylor, ‘Cherry Red Wine’ van Luther Allison, ‘Too Soon‘ van Buddy Guy of ‘Rock Me Baby’ van Big Mama Horthon. Met haar uitstekende stem en Chicago blues stijl liet ze het aanwezige publiek genieten. Met ‘Ghetto Child’ van Johnny Copeland maakte ze indruk.

Maar ook uit haar uitstekende recente cd ‘340 Blues’ werden alle nummers gespeeld. ‘Give Sugg’, de heerlijke ballade ‘Wanna Take My Man’, ‘Big Leg Girl’, het opwekkende ‘15 Dollars’. 'Handfast Love' Met slide solo van Andy en een country solo van Wim met z’n harmonica. Als je deze nummers hoort dan weet je dat ze ook mooie nummers schrijft. Mede door haar uitstekende begeleiding band, die goed op elkaar ingespeeld zijn heeft ze een mooie toekomst in het verschiet.

Op het einde werd er nog deftig geswingd door een paar aanwezigen en met ‘SQ Blues Groove’ en ‘Sweet home Chicago’ als bisnummer werd dit prachtige blues optreden afgeloten. Voor Kurt Vandenbroucke en de Mooie Molen een uitstekende opener voor 2018.