© Rootsville.eu

Voodoo Twinz feat. The Two Patricks (B)
Blues & Roots
Eleckerlyc Live Sint-Lambrechts-Herk (17-02-2018)

reporter & photo credits: Vanessa


info club: Elckerlyc Live

info band: Voodoo Twinz

© Rootsville 2018


Toen de organisatoren van 'Elckerlyc Live' de kans kregen om the Voodoo Twinz & the 2 Patrick’s op het podium te halen, grepen ze deze met 2 handen en lieten hem niet meer los.

Neem de Nederlandse helft van de Boogie Beasts, zanger gitarist Jan Jaspers en drummer Gert Servaes, voeg hieraan de Limburgse bass van Patrick "Alley" Indestege (Black Cat Biscuit) en een Waals snuifje gitaar en stem van Patrick “Lazy” Louis en je krijgt een schitterende mix van blues, soul blues en New Orleans blues. Het ideale recept om het seizoen van 2018 te openen.

Dat Jan en Gert volledig op mekaar ingespeeld zijn hebben ze al veelvuldig bewezen met de Boogie Beasts maar ook met 2 andere kompanen weten ze perfect hun weg te vinden in de Belgische blues wereld. Patrick Indestege deed vorig jaar met zijn band ‘The Black Cat Biscuit’ nog mee aan de Belgian Blues Challenge. Deze avond leent hij de snaren van zijn ‘Original Guttlin’ bass aan the Voodoo Twinz. Waarom de tweede Patrick, Patrick Louis zichzelf ‘Lazy Louis’ noemt is te raden. Met een het blues ritme en melodie in elke porie van zijn lichaam is er niets lazy te vinden in zijn muziek. Ook deze avond laat hij zich volledig gaan en jammen ze met hun vieren de avond vol.

Om negen uur was Café Elckerlyc al aardig vol gelopen. Een half uurtje en na een intro van “een avond vol blues zoals vroeger” begonnen de 4 Voodoo ’s aan hun muzikale trip. Robert Johnson’s 'Ramblin' On My Mind' mocht de snaren opwarmen. Met ‘Commit a Crime’ blijven ze nog wat hangen in de blues wereld om dan vlot over te gaan in een ‘Feel Good Babe’ Boogie. Of wat dacht je van de Swamp blues, "I'm a King Bee".

Met een playslist geschreven tussen de soep en de patatten bewijzen deze 4 mannen dat ze niet alleen goed zijn in blues, maar dat ze zonder moeite en perfect op mekaar afgestemd, vele genres aankunnen. Ook na de pauze trillen de guitar strings zo luid dat je gaat denken dat er voodoo magie in het spel is. Tijd voor soul en R&B met Freddie King's 'Big Legged Woman'. Zelfs voor wat rappen deinzen deze mannen niet terug, ‘House Party’ bracht een feestje in de zaal. Met ‘Shake It Baby’ shakete men in Sint Lambrechts Herk de laatste noten de nacht in.

Alweer een voltreffer in Café Elckerlyc en een geweldig start van een veel belovend blues seizoen.