© Rootsville.eu

Blues Lee - Rocco Dituri & Friends
Music For Kids Benefiet
CC Muze Heusden Zolder (22-02-2018)

reporter & photo credits: Vanessa


info club: CC Muze

info band: Blues Lee - Rocco Dituri
info organisatie: BE-Mine Blues - Kids Fonds

© Rootsville 2018


Ook al zijn ze begonnen met de bouw van een nieuwe Muze Café op de mijn terreinen in Zolder, toch geeft het oude en nog steeds gezellige Muze Café zich niet zomaar gewonnen. Zo ook deze avond zullen er de pannen van het dak gespeeld worden, het is dan ook geen optreden zoals een ander…

BE-Mine Blues en 'Music for Kids' organiseren deze avond vol muziek om geld in te zamelen ten voordele van het KIDS Fonds. Een organisatie die kinderen met een Primaire Immuundeficiëntie en hun ouders steunt in hun verzorging en investeert in het onderzoek naar deze ziekte. Want ook zieke kinderen hebben dromen! Lang moesten ze niet zoeken naar een locatie. Het Muze Café stapte graag mee in dit verhaal en biedt naast zijn podium een deel van de avond opbrengst aan dit nobele doel. Dit is natuurlijk niet alles. Ook de artiesten spelen vandaag volledig gratis! Om alles aaneen te praten kunnen de organisatoren rekenen op ‘Den Huibbe’ (Chilly Willy).

Op de laatste minuut werden Gino en Pino aan het programma toegevoegd. Dit duo speelt al 15 jaar onder de naam Duo Diablo, hun muzikale carrière begonnen ze alle twee in een grotere band, Pino is begonnen als begeleiding gitarist van Marco Borsato en Lee Towers,... In 2003 zijn Pino en Gino mekaar tijdens een optreden in Molenheide toevallig tegen gekomen en sloeg de muzikale vonk meteen over. Dit cover duo uit Beringen en Houthalen Oost beginnen de avond met enkele rustige Dire Straits nummers zoals 'Local Hero' en 'Brothers in Arms', dan zijn The Bee Gees aan de beurt om te eindigen met het begin, The Dire Straits. Na een half uurtje muzikale opwarming zit het er alweer op voor dit duo en maken ze plaats voor de volgende groep van de avond. (Wil je graag wat meer info kan je altijd eens een kijkje nemen op hun facebook pagina duo diablo)

Blues Lee mag het podium over nemen. Voor hun is het Muze café een goed gekend podium.  Met deze band gaan we al een heel stuk terug in de tijd. Begonnen in 1995 zijn ze wat veranderd in hun setting en in hun muziekgenre, maar ze genieten nog als de eerste dag van het maken van muziek. De pure blues heeft een beetje plaats gemaakt voor Swing, Jump, R&B, Soul en Boogie of zoals ze zelf zeggen ‘Genuine Feel Good Music’. Maar als je een thuismach speelt mogen de klassiekers natuurlijk niet ontbreken. En dat kan het publiek smaken, er werd dan ook duchtig mee gezongen.

Ook het nieuwere Blues Lee werk valt zeker in de smaak. Als primeur kregen we het nummer 'Hugg It Out' van de toekomstige nieuwe cd (gezongen door Jan). Daarna was het weer volop genieten van de zalige gitaarsolo's van Phlix in 'Full Time Lover', iets waar menig Blues Lee fan steeds weer naar uitkijkt. Net als 'Hill Billy Joe', eentje waarbij je moeilijk stil kan blijven staan. Phlix deed zijn best op de meest vette gitaar rifs uit zijn Guttlin’s te halen en de sax van JB Biesmans (zang) zorgde voor een groovy wave. Samen met Jan Corthouts (gitaar – zang), Yves Bosmans (drum) en Steph Collaerts (bass) brachten ze weer een eigenzinnige interpretatie van blues en alles wat daar rondhangt.

Als Rocco Di Turi langs komt is het altijd een verrassing welke Friends hij mee brengt. Met Rocco gaan we nog iets verder terug in de tijd dan bij Blues Lee. Samen met Arturo Bellini begon hij in 1993 het duo ‘We Two’. Met een uitgebreid repertoire voor jong en oud speelden ze al op vele podia in België, Nederland en Italië. Dat muziek in deze familie met de genen doorgegeven wordt bewijzen de zoon van Rocco, Alessio Di Turi, de drummer van The Sore Losers. Samen met Alessio staan deze avond ook dat bassist van de Sore Lozers, Kevin Maenen en gitarist Fabio Canini van Dirty Hips mee op het podium.

Rocco en zijn kompanen vliegen er meteen in met enkele songs van de grote Elvis Presley, ‘See See Rider’, ‘Suspicious Minds’ of ‘Blue Suede Shoes’… een medley aan hits galmde door de Muze. Dat Rocco een echte Beatles fan is steekt hij niet onder stoelen of banken, ‘A Hard Day’s Night’ ‘Get Back’, ‘Yer Blues’, de avond kan niet meer stuk. Tijdens ‘I’m going home’ kon Fabio zijn gitaar eens goed laten huilen. Ook Alessio en Kevin kregen hun moment om aan het publiek hun kunnen te tonen, niet dat iemand hier aan twijfelt. Er zit misschien wel een generatie verschil tussen Rocco, Arturo en hun 3 partners in crime van deze avond, toch is er weer bewezen dat er op muziek geen leeftijd staat.

Het was weer een spetterende avond in een overvol Muze Café met een ongetwijfeld mooie opbrengst voor een nog mooier doel, het KIDS Fonds! Nog een dikke proficiat aan de organisatoren en muzikanten!

Gino & Pino

Blues Lee


Rocco Dituri & Friends