© Rootsville.eu

Chris Cain & The Luca Giordano Band (US/I)
Blues
Move2Blues (MOD) Hasselt (15-03-2018)

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Chris Cain
info club: Move2blues


© Rootsville 2018


Chris Cain is niet meteen iemand die hier op onze podia aan overkill doet en dat is helaas toch een beetje spijtig want zijn blues is voor mij een van de meest aangename die er is. Vorig jaar zagen we hem nog aan het werk op Swing. Daarvoor moesten we denkelijk al terug tot zijn aantreden op Blues Peer editie 1987 en toen Move2Blues kwam te vermelden dat er een concert van deze Chris Cain in de MOD was gepland stond dit optreden al meteen aangevinkt in mijn kalender. Zijn jazzy gitaarspel wordt onherroepelijk vergeleken met dit van BB King en zijn warme en intense klankkleur doen menige bluesfan smelten. Chris Cain is puur vakmanschap en zij selftilted album van vorig jaar is nooit niet ver weg van mijn CD speler. (album report)

Vanavond is hij dus te gast bij Move2Blues in de club van de MOD waar hij zich laat begeleiden door Jan Korinek (keys), Walter Cerasani (bass) en Lorenzo Poliandri (drums), en zo zitten we bij de Italiaanse formatie de 'Luca Giordano Blues Band'. Chris is afkomstig uit San José Cal. werd geboren op 19 november 1955 en speelde ook bij onder meer Robben Ford's vader zijn Ford Blues band.

Vanavond nu eens niet keurig in het maatpak maar casual komen Chris en zijn Italiaanse partners in crime klokslag 09.00PM het kleine donkere podium op in deze club. Een kleine deskundige intro van Danny van Move2Blues en de aanzet gebeurt met 'Whole Lot of Lovin' uit zijn album 'Cain does King'. Of het hier het begin van hun tour betreft ben ik niet gaan nakijken maar toch mistte ik in het begin die finesse waardoor hij in zijn thuisland al zoveel keer in de prijzen is gevallen.

'Crosscut Saw', 'Help Me' van SBW het zijn allemaal covers van andere grote namen en dit terwijl er zoveel moois op zijn eigen albums staat. Het blijft uiteraard genieten van zijn guitarlicks waarvoor hij gekend is maar het lijkt of de finesse enigszins ontbreekt. Met zijn setlist vanavond opteert hij eerder voor het werk van Albert King dan voor de sound van die andere King. Dan zo maar out of the blue na het brengen van 'Good Evening Baby' volgt dan het mooie 'Guess Who', een aangrijpend bluesje waarop meerdere blues fanaten in de vorige eeuw hun toekomstige soulmate mee wisten in te palmen.

'My Baby Wants To Leave Me' is er dan eentje uit Cain's laatste album maar al drinkend aan zijn Tequila is dit het einde van zijn aantreden hier bij Move2Blues, gevolgd door obligate bissers en ...it's nobody's business how he does it. Misschien ook nog waar te nemen dit jaar tijdens de maand juli op één van onze festivals maar sttt... ;-) maar zeker en vast zaterdag op de Southern Bluesnight te Heerlen samen met zijn Les 'Lucille' Paul.