© Rootsville.eu

Voodoo Twinz feat. The Two Patricks (B)
Heropening De Blauwe Kater
De Blauwe Kater Leuven (16-03-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club: De Blauwe Kater

info band: Voodoo Twinz

© Rootsville 2018


Op het weekend van 15 en 16 december viel vorig jaar dan uiteindelijk het doek over 'De Blauwe Kater'. Toen tijdens de zomer van 2017 het nieuws bekend raakte sloeg dit meteen in als een bom en stelden we ons de vraag of het nu echt gedaan zou zijn met de 'Blue Mondays' concerten. Gert & Co waren evenwel niet bij de pakken blijven zitten en hadden in een mum van tijd een nieuwe locatie gevonden. Het was de gekende 'Villa Ernesto' aan de vismèt die na een grondige renovatie deze iconische club weer zou doen herrijzen. De vooropgestelde datum was 16 maart maar het is altijd wel de vraag of dergelijke deadline wordt gehaald. Vrijdag 16 maart en jawel ze hebben woord gehouden. De deuren zouden opengaan rond 08.00PM maar door een overvolle kalender had ik eerst nog een afspraak met de 'Gospel' van de Como Mamas in Het Depot.

Na de overlezing en de verkregen toestemming van die van hierboven ging het dan van de Leivense Stoose richting vismèt. Het feitelijke adres is 'Mechelsestraat 51' aangrenzend aan het al even gekende marktplein. Die van 'De Blauwe Kater' kennende werd de aankondiging van de band tijdens deze beruchte opening een lichte vorm van chaos. uiteindelijk ging het van jazz naar blues met deze laatste noemer is het dan niet meer dan logisch dat het 'huisorkest' hier vanavond van start zou gaan. Dit huisorkest luistert naar de naam 'Voodoo Twinz' en gaven hier vorig jaar op een blauwe maandag samen met Patrick Louis en Patrick Indestege nog een opmerkelijk concert ten beste (concert report). Een gesmaakt optreden dat later nog zou resulteren in andere concerten met deze bezetting. Gelukkig zijn de uren hier in 'De Blauwe Kater' nogal onderhevig aan schommelingen en dus kon ik toch nog enigszins genieten van deze 'Voodoo Twinz' zijnde Jan Jaspers en Gert Servaes.

Voor de opening had er een kleine misinschatting plaatsgevonden. Moest deze heropening van 'De Blauwe Kater' nu in 'Het Depot' hebben plaatsgevonden zou daar evenzeer het bordje 'Sold Out' hebben gehangen dus werd het de adem inhouden en proberen me tot voor het podium te wringen. Met Robert Johnson’s 'Ramblin' On My Mind' werden de snaren opgewarmd en met ‘Commit a Crime’ was iedereen al de paar maanden zonder deze tent al vergeten.

We weten allemaal dat deze formatie als een veredelde jam is ontstaan maar toch lijkt het erop of deze 'Voodoo Twinz feat. The Patricks' een eigen leven beginnen leiden en eerlijk...nog wat finetunen en we hebben er een nieuwe sterke blues 'n roots formatie bij. Ondertussen was een ander stukje Boogie Beast doorheen de mensenzee geraakt, maar ook voor Lord Benardo was aan een pintje komen nog een ander paar mouwen. Zeker wanneer dit gezelschap er nog de blues van Freddie King kwamen bij te halen. Een 'House Party' die kon tellen en zo staat deze 'De Blauwe Kater' meteen weer op de kaart en kan Geert langs de kassa van het stadsbestuur langs want het is toch zijn verdienste dat de ingedommelde vismèt terug nieuw leven is ingeblazen en roepen we nu allen, Long live the King, Gert 'The King' van de Vismèt LOL

Eind goed, al goed en dus kan het leven nu onder normale omstandigheden verder gaan in deze nieuwe 'Blauwe Kater' en bevinden Gert, Bas, Kitty Steffie en de rest van de crew zich terug in normale doen. Van groot belang is ook dat Jan Jaspers zijn living nu terug heeft. Onder de noemer van 'Leuven Jazz' is er volgende dinsdag 20 maart hier een optreden van het jazz collectief 'Rebirth::Collective'. Nog even bijvermelden is dat deze kroeg nu ook tijdens de dag is geopend...hallelujah we love them so!!! Buiten toch nog vlug een frisse pint consumeren. Voor ons gaat het van Cristal naar Stella, voor Patrick Louis blijft het Orval ;-)