© Rootsville.eu

Memphis Mojo Acoustic (B)
Kirri & Mario Pesic
Loodscafé (08-03-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club :De Loods

info band: Kiri - Mario Pesic

© Rootsville 2018


Lazing on a sunny afternoon zoals Ray Davies 'The Kinks' het zo mooi brachten was er op deze zonnige zondag namiddag niet bij want na de afternoon tea ging het onmiddellijk richting Loodscafé te Aarschot. Dus geen duimzuigen en al evenmin met de vingers draaien want het optreden betrof hier de 'Memphis Mojo Acoustic', en John Hiatt zou als sidekick niemand minder dan Neil Diamond meebrengen. De insiders weten uiteraard dat het hier om Mario Pesic en Kris 'Kirri' Valvekens' gaat.

We hadden PA'er Anja al wat steekpenningen gegeven om het technische aspect even in de soep te willen draaien om zo nog de aankomst van Parijs-Roubaix nog te kunnen meemaken en dat lukte nog net al waren de heren er al juist aan begonnen en konden we nog op de laatste noten mee rijden met 'The King' ;-).

Memphis Mojo betreft hier een tribute aan John Hiatt die op zondag 15 juli in levende lijve en aan de zijde van Sonny Landreth op 'Blues Peer' zal aantreden. Omdat we toch nog even moeten wachten op de zomer kiezen we nu maar voor de stand-in. Als concurrentie was er de eerste zomerse zondag maar toch zat de 'keet' weer boesjevol. Na 'Georgia Rae' kwam er 'Paper Train' en nam de Kirri zijn maagdelijke mandoline ter hand. Het 8-snarig instrument wel te verstaan niet het keuken gereedschap.

Met het volgende 'Memphis in the Meanwhile' uit 1987 begon ik me af te vragen of er al niet een opstootje was ontstaan in het huishouden van Hiatt & Diamond want net als de John begon te zingen van 'I Like Mandolines' ruilde de Neil zijn instrument in voor een akoestische Gibson. Alle gekheid op een stokje natuurlijk want we kregen hier een uitstekende homage aan John Hiatt en dit terwijl hij nog onder de levenden is. Er was nog 'Feels Like Rain en als laatste voor de koffie nog 'Slow Turning'. Knappe eerste helft al was er tijdens de intieme momenten een beetje teveel geroezemoes. Het zal wel aan het weer liggen ;-)

Ook tijdens set 2 werd John Hiatt in de spotlights geplaatst met nummers als 'Drive South' van John Hiatt and The Guilty Dogs uit 1988 en 'Perfectly Good Guitar' voor de ambiance. Dit nog steeds zonder mandoline. Met 'Tennessee Plates' was het zo goed als gedaan met de pret maar om 'de hoed' nog eens te laten voorbijgaan kregen we nog het mooie 'Have a Little Faith'. Dat het weerom goed zou zijn hier in het Loodscafé daar hadden we uiteraard het volste vertrouwen in, ook die van Gevarenwinkel. CU