© Rootsville.eu

Lazy Louis (B)
Blue Mondays Concert
De Blauwe Kater Leuven (09-04-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club: De Blauwe Kater

info band: Lazy Louis

© Rootsville 2018


De Waalse en immer vriendelijke guitarblender Patrick Louis aka Lazy Louis is samen mijn zijn spitsbroeder Tom Lehnert weer op een 'blauwe maandag' in Leuven aangekomen. Niet zomaar, nee want het betrof hier één van de smaakmakende 'Blue Mondays Concerts' in dit etablissement. Ook bij de uitzwaai van de oude 'Blauwe Kater' was hij nadrukkelijk aanwezig en is ook terug te vinden wanneer voodoo bro's Jan en Gert als de 'Voodoo Twinz' aantreden. Voor 'opper' blauwe kater Gert is een bezoek van Patrick Louis ook een moment om de stock van Orval aan te passen. Patrick's voorkeur voor deze alcoholische delicatesse uit de 'Abdij Notre-Dame d' Orval' is ook de reden waardoor Patrick hier de nickname 'Orvalized Louis' kreeg.

We zijn hier uiteraard niet om de aandelen van Orval de hoogte in te stuwen maar om naar muziek te luisteren. Samen met Tom Lehnert aan de drums brengt hij hier de unieke sound van de North Mississippi Hill Country Blues en dan hebben we het over de muziek zoals die van R.L. Burnside en Son House of de voor sommigen misschien minder bekende Yank Rachell. Met 'Lazy Louis' krijgen we rauwe stampende boogie met nummers als 'Skinny Woman' en 'Pushin' My Luck'. Vette Mississippi boogie op covers als 'Rollin' and Tublin' maar ook R.L. Burnside zijn 'Poor Black Mattie' met een doordringende drumsolo van Tom Lehnert maken van deze kroeg aan de 'vismèt' een stomende juke joint.

Na 'La Grande Bouffe' werd het om 09.0PM de hoogste tijd om er aan te beginnen en dat deed Lazy Louis hier met de instrumentale binnenkomer 'Pushin' My Luck'. Geluk was een noemer die niet hoefde gebruikt te worden. Dit duo stuwde meteen enkele 'boogie's de Blauwe Kater in waardoor we ons onmiddellijk in de Mississippi Delta bevonden. Zelfs op het funky 'My Lyin' Ass' werd het al dadelijk shaken geblazen.

Opmerkelijk dat diegene die aanwezig waren wisten wat ze konden verwachten en het leken bijna allemaal 'die hards' wat deze 'blues' betrof. Tijd ook voor 'Lazy Louis' om er een klassieker van formaat bij te halen. Met Son House zijn negrospiritual aanverwante 'Don't You Mind Grinnin' in Your Face' voelden we ons dichter betrokken bij de blues uit het zuiden...yes, you just bear this in mind, a true friend is hard to find. Met nummers als 'Keep Your Hand Off Her' en 'Skinny Woman' van R.L. Burnside zaten we ook meteen al aan het einde van het eerste gedeelte. Steffie, it's Orval time ;-)

Eén van de opmerkelijkste luidruchtige fans was zonder meer de 'amado' van Tom Lehnert maar omdat deze vriendelijke dame enkel en alleen Portugees sprak beperkte de conversatie zich met haar tot 'como vai'. Back to the blues dan maar met nummers als 'Preachin' Blues' en 'Goin' Away Baby'. Opmerkelijk ook dat deze tak van de blues bijzonder in de smaak valt bij de Leuvense studenten. Helemaal te gek werd het met JLH's 'Boogie Chillun' en als absolute 'highlight' kon en mocht 'Poor Black Mattie' niet ontbreken. Iedereen tevreden, ook de nazaten van R.L Burnside die de kassa hoorden rinkelen...en wat dan gezegd van de 'Abdij Notre-Dame d' Orval'?...zelfs de kater spinde van contentement ;-)