© Rootsville.eu

Blues Lee (B)
Blue Mondays Concert
De Blauwe Kater Leuven (23-04-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club: De Blauwe Kater

info band: Blues Lee

© Rootsville 2018


Het lijkt wel of de groepen van het eerste uur verzameling komen te blazen in de nieuwe 'Blauwe Kater'. Niet erg natuurlijk want we dragen de meesten van onze eigenste blues bands nog altijd een warm hart toe. De laatste tijd zien we ook meer en meer terug 'Blues Lee' opduiken en dat betekent dat Karel, JB, Jan, Yves en Steph er terug zin in beginnen krijgen en zo de onthulling van dat lang verwachte nieuwe album er misschien zit aan te komen. Als er iets zit aan te komen zullen we het zeker horen hier in Leive oan de vismet.

Voor drummer Yves van Blues Lee is de nieuwe 'kater' al meteen een openbaring want nu hoeft hij niet meer ergens in de gang gaan plaats nemen, maar kan en mag hij als een volwaardig lid mee op het podium ;-). Vorige week waren Karel en Steph al komen verkennen waar ze de tourbus kwijt konden en dus alles in kannen en kruiken voor een nieuw blauwe maandag optreden.

In aanvang naar het concert ontstond er een kleine discussie bij enkele leden waar de vroegere 'Bebop' op de vismarkt geweest was...ja zolang draaien deze Blues Lee'kes al mee. Founded in 1995, dat is begot de vorige eeuw en toch klinkt deze formatie nog steeds even fris. De reden daarvoor is hun diversiteit die ze in hun 'blues' komen te steken. Blues met een knipoog naar roots en funk en last but not least, zeer dansbare swingende grooves. Een mix die aanstekelijk werkt en welke ook al die jaren tot het succes mag worden aanzien voor Blues Lee.

Als vanouds starten de heren met een instrumentale binnenkomer en dan zijn we vertrokken voor een ontspannende avond...ahoeee. Ook al draaien nummers als 'Honey Please Don't' en Full Time Lover' al een tijdje mee toch komen de 'kitties' op de dansvloer al vlug in beweging. Alle leden van Blues Lee steken graag een handje toe wanneer het op aanbrengen van nummers betreft en zo is 'Zip It' er eentje van Jan Corthouts aka de Djang. We zitten in Leuven uiteraard en dus blijven de studenten de ganse avond maar binnenstromen voor hun gratis portie muziek. Onder ons ook wel enkele blues liefhebbers en zeker ook een kern van die hards voor deze Blues Lee.

Op het menu vanavond ook 'Tuna Twist' en 'Hug It Out' maar nummers als 'Lazy Ways' en het crimineel mooie '7 Days' blijven na al die jaren tot mijn favoriete Blues Lee nummers behoren. Groovin' was ooit een dikke hit voor de Rascals in de 60-tiger jaren maar is ook iets wat we hier allemaal vanavond doen op de muziek van Blues Lee en zo glijden we verder en verder richting ontnuchterende dinsdag. Voor het volgende optreden hier in 'De Blauwe Kater' zullen die van de stadsmagazijnen in rep en roer komen te staan, want op de allerlaatste maandag van april zullen ze zich verplicht zien om extra parking te voorzien in en rond Leuven. Maandag 30 april zal er een aardverschuiving plaatsvinden hier op de vismarkt want dan komen de 'Boogie Beasts' op bezoek. Je hoeft niet te brossen op dinsdag hoor, it's a holiday, a day for Roots & Roses ;-) en horen we Jan Guitarra nu al niet roepen van...come and get me!

Oei bijna vergeten...this concert was endorsed by Guttlin Handcrafted Originals! ahoeee.