© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
Blue Mondays Concert
De Blauwe Kater Leuven (30-04-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club: De Blauwe Kater

info band: Boogie Beasts

© Rootsville 2018


Op weg naar 'De Blauwe Kater' te Leuven zie ik het verlengde weekend als een pluspunt. Op de affiche staan de 'Boogie Beasts' en wanneer dit een doodgewone maandag was zouden er taferelen hebben kunnen afspelen als bij de heropening. Dan zou het uitvoerend comité van de 'kater' zich verplicht hebben gezien om buiten een extra tap te plaatsen. Het is op enkele weken al uitvoerig bewezen dat dit voor Gert & Co één van de lucratiefste ideeën zijn geweest om op deze locatie hun iconische kroeg te laten herrijzen. Binnen komen zal nu nog wel geen probleem zijn maar strakses naar buiten gaan zal op de vooravond van de feestdag problematisch kunnen worden :-)

De 'Boogie Beasts'. Zijn er nu echt nog muziekliefhebbers en/of fuifbeesten die deze coalitie tussen Vlaanderen en Wallonië nog niet kennen? Onze politieke 'onderwereld' zou ze eens aan het werk moeten zien om te kunnen vaststellen dat beiden landsgedeelten kunnen samenwerken en de verschillen die ze steeds weer aan de kaak stellen enkel en alleen zich voordoen op de dure zitjes te Brussel. Dat de pers maar eens naar de vismarkt komt om hier een ander soort sensatie te verslagen, die van de samenhorigheid in de muziek...en dit zonder subsidies. De 'Blue Monday Concerts' zijn in 'De Blauwe Kater' al sinds mensenheugenis een avondje met 'gratis' concerten voor al wie zich tegoed wil doen aan een avondje cultuur en zolang we daar als belever nog geen belastingen op moeten betalen telt voor de aanwezigen maar '1' ding en dat is Booooooogie!

Door de regen was het buitenpodium niet klaar geraakt en zo zou het dan maar dienst gaan doen voor de '1 mei' manifestatie van morgen. Hier binnen daarentegen was er al geen doorkomen meer aan en het moest nog gaan beginnen. Dr. Martin Luther King zijn legendarische woorden destijds waren 'I Have A Dream', die van de Goon Mat 'Are You Ready to Boogie'. Het resultaat was zowat het zelfde, een hysterische massa. Opmerkelijk dat de aanwezigen hier vanavond toch ook een beetje een transformatie hadden doorgaan en er een hele hoop 'fans' waren komen opdagen. Allemaal met slechts één ding in hun gedachten...Let's Boogie, en zo ging het feestje dan ook van start.

Een vaste setlist was er niet. Nee, hier in 'De Blauwe Kater' kwam het allemaal een beetje neer zoals doorwinterde jazzmuzikanten het ook wel doen, gewoon vaste improvisatie à la minute. In tegenstelling met hun jazz collega's ook geen drukdoenerij maar gewoon los uit de bol gaan en dat is waar Matt, Lord Benardo, Jan en Gert nu eenmaal zo goed in zijn. Dr. Guttlin was ook aanwezig want er stonden zoals vanouds twee van zijn 'Handcrafted Originals' op het podium. Benieuwd of Duke Robillard er op 15 november de zijne bij heeft voor het 'anniversary concert' van Move2Blues anders wordt het depanneren geblazen.

Het is algemeen geweten dat de spinsels voor een nieuw album beginnen vorm te krijgen bij deze 'Boogie Beasts' en het lijkt erop of ze al enkele nieuwe nummers willen uitwerken. Vrije improvisatie weetjewel ;-). Dat deze 'beasts hun ding zouden gaan doen werd duidelijk met 'Shake'em' en zie, 'De Blauwe Kater' transformeerde vooraan in een danstempel. De 'Boogie Beasts' ten voeten uit en zo volgden maar alsmaar meer personen het voorbeeld. Het zou trouwens vreemd aangevoeld hebben moest dit niet zo zijn geweest. De 'Boogie Beasts' in hun element en zo krijgen ook 'Boogie Chillun', yep het blijft een ambiancemaker 'pur sang' maar wanneer ze aanzetten met 'Calling My Name' voelden de fans nattigheid al blijft het einde met nummers als 'Vegas' en 'Disco' nog altijd een waanzinnige uitsmijter.

Hoe het allemaal echt is afgelopen heb ik niet op gewacht want morgen staat 'Roots & Roses' op het programma en dan gaat het al in de ochtend richting Lessines. Wie daar ook wel zullen rondlopen zijn deze 'Boogie Beasts' en Lord Benardo gaat er zelfs enkele meeblazen met 'Left Lane Cruiser', dus ook in Lessines wordt het 'party time'. Volgende week een militaire invasie hier in 'De Blauwe Kater' met 'Les Generals Jack'. A Chacun Son Blues, Pa Ra Ra Ra Ra Ra Pa Ram Pam Pam...