© Rootsville.eu

Steven Troch Band (B)
CD Presentation
Missy Sippy Gent (08-05-2018)

reporter & photo credits: Marcel

info artiest: Steven Troch
info club: Missy Sippy


© Rootsville 2018


De concerten volgen elkaar in sneltempo op, daar in Gent. Men moet vooral bij de pinken zijn om niets te moeten missen. Het warme weer kwam echter roet in het eten gooien, want veel te warm om binnen te zitten waardoor het terras stampvol zat en in de kroeg enkel de die-hards te vinden waren. We lieten het echter niet aan ons hart komen en de band ook niet.

Geen verre bezoekers deze keer maar wel een puur Belgische band, met name de Steven Troch Band. Deze kwamen hun brandnieuwe schijf voorstellen:  'Rhymes For Mellow Minds'. Ze zijn al een tijdje bezig om deze geweldige cd te promoten in de Lage Landen en met succes want we horen en lezen niets anders dan positieve reacties. Deze zijn in niets overdreven want het is inderdaad een prachtige plaat geworden. Na een eerste beluistering was ik helemaal verkocht en was ik blij dat ik het eens live kon meemaken.

De band hoeft eigenlijk geen introductie meer want ze draaien al een tijdje met het nodige succes in het circuit. Naast Steven Troch op de Mississippi saxofoon, vinden we nog “top noch” gitarist “Little Steve” Van der Nat, de charmante Liesbeth Sprangers aan de bas en King Berik op drums. We kregen een stevige greep voorgeschoteld uit hun nieuweling gemixt met een aantal nummers uit de eerste schijf “Nice ’n Greasy”.

Voor eens geen Marie om de aankondiging te doen,MC van dienst was Tiny Legs Tim. Veel tijd om te acclimatiseren kregen we niet want er werd geopend met het swingende ‘Alligator Fryolator’, waarna een aantal songs volgden uit de laatste cd zoals ‘Short End’, ‘Bad Taste’, het countryachtige ‘Long Long Beard’, het swingende ‘White Line Express’ en de afsluiter van de eerste set ‘Mister Jones’. Het geheel zat goed in elkaar met perfecte grooves, mooi afgemeten solo’s van Little Steve en een ritmesectie dat op hoog niveau speelde.

Na een korte pauze was het tijd om de rest van het menu los te laten op de aanwezigen. Het hoge niveau werd aangehouden met ‘Saturday Night’, mambo met het uitstekende ‘La Perla’, ’15 minutes’, de enige cover van de avond maar wat voor één ‘9 Below 0’ van Rice Miller aka Sonny Boy Williamson II, ‘Walk Away’ om af te sluiten met ‘Vertigo’. Geen bissers deze keer, maar daar waren ook te weinig toeschouwers voor om daar achter te roepen.

Bij deze bewees Steven Troch weer dat hij aan de top staat van de blues, niet alleen in België, maar ook in Europa. Een schitterende harpist die zich gesteund weet door een geweldige band. Muzikanten die zich perfect weten te vinden. Ik was vooral onder de indruk van de vingervlugheid van Liesbeth Sprangers. Wat die uit haar bas weet te halen, is fenomenaal.

Conclusie is, dat we alweer getuige waren van een top bluesavond en vooral dat we nog eens een Belgische band aan het werk konden zien en dat is vooral een pluim op de hoed van de Missy Sippy, die zich zeker en vast niet beperken tot buitenlandse acts maar zich ook toeleggen op eigen en ook jong talent met hun Lokale Helden concerten, akoestische en elektrische jamsessies en nu ook met de Steven Troch Band. Chapeau !

Marcel