© Rootsville.eu

James & Black (US)
Blue Mondays Concert
De Blauwe Kater Leuven (21-05-2018)

reporter & photo credits: Freddie


info club: De Blauwe Kater

info band: James & Black

© Rootsville 2018


We hebben deze 'James & Black' gisteren nog maar pas aan het werk gezien op 'Jazz in Thals' maar er zijn 3 redenen waarom we op maandag nog naar 'De Blauwe Kater' trekken. Primo, is dit het laatste 'Blue Mondays Concert' van het seizoen, en moeten we zo afscheid nemen van Gert, Steffie, Bas en Jesus :-). Secundo, zijn Bella Black en Bruce James zo een sympathiek koppeltje en tertio, ze brengen er de ambiance wel in en we houden wel van hun 'Guerilla Soul'. Voor James & Black is dit ook een eerste weerzien met de nieuwe locatie sinds ze op 16 oktober van vorig jaar de oude Kater nog hebben bezocht. Het zal ook voor hen misschien een 'shock' zijn in deze nieuwe omgeving.

Na wat 'Italian Soulfood' roepen ze het al meteen uit van 'Treat Me Right' en dat zullen we dan ook maar doen. Mee op het podium staan ook een ritme sectie dat bestaat uit Erik Rademakers (bass) en Jordi Geuens (drums). Met de laatste dag van het verlengde pinksterweekend zijn alle studenten nog niet weergekeerd of zitten sommigen al in examen modus en dat kan je best wel merken. Diegene die wel present tekenen genieten hier van de soul en funk van Bella en Bruce, met nummers als 'Nothing Left To Do' en 'Night People'.

Het nachtelijk gevoel verkrijgen we hier in de 'Kater' door het dicht trekken van de 'raamdecoratie' want door het zomerse weer is het buiten nog volop genieten op het terras. James & Black die geven onverstoorbaar van jetje, en zo hoort het ook. Nummers als 'For no Reason' maken dan de kroeg meteen een danstempel en ook het met soul en lounge gevulde 'The Days' kunnen we best smaken op een zwoele zomeravond als vandaag.

'Brither Than This' kan het helaas niet meer worden want ook aan hun passage op de vismarkt komt helaas een einde en kregen we hier nog een soulvolle uitsmijter in Leuven. Hé B&B jullie 'banner' niet vergeten nu en nog succes gewenst in de rest van Europa, and remember we all prefer walking in sunshine...everyday!

Voila sé, en nu de riem er even af tot de festivals eraan komen...Oei dat is zaterdag al bij de duveltjes van Puurs ;-) Duvel Blues met Kitty, Daisy & Lewis (UK), Fred Chapelier ft. Dale Blade (F/US), Corey Dennison (US), JJ Thames (US), Marc De Wit & Rik Ooms (B), Ian Siegal (UK), Nico Backton & Wizards of Blues (B/F), Lon Eldridge & Steven Troch (US/B) en Dries (B). Be There!